Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Handige tips bij het kopen van behangpapier

Behangpapier kopen en kiezen is vandaag helemaal niet zo makkelijk. Je hebt dan ook een ruime keuze aan verschillende soorten, stijl, kleuren, patronen, … Belangrijk is dat je op voorhand goed nadenkt over wat je precies nodig hebt en wil. Een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en interessante tips voor het kopen van behang vind je hier.

Online behangpapier kopen? Bekijk het assortiment in de webshop.

 

 

Hou hier zeker rekening mee als je behang koopt

Behangpapier kopen is voornamelijk een kwestie van smaak. Toch zijn er een aantal aspecten waarmee je bij je beslissing best rekening houdt:

–   Grootte ruimte: Heb je te maken met een kleine kamer, dan kies je beter niet voor een te druk behangpapier. Dat zal de kamer nog kleiner doen lijken. Lichte en effen kleuren werken in dat geval het best en laten de kamer optisch groter lijken.

–   Functie ruimte: Behangpapier in een badkamer of speelkamer mag bijvoorbeeld niet te kwetsbaar zijn. In een keuken kan het handig zijn als het behang afwasbaar is.

–   Uitstraling ruimte: In een kamer waar je tot rust wil komen, zoals de slaapkamer, kies je best voor rustige kleuren en/of patronen. In een speel- of kinderkamer en zelfs de keuken kan je het wat opvallender maken.

–   Vloer en stijl van andere elementen in de ruimte: Om een mooi resultaat te bekomen koop je best behangpapier dat past bij de rest van de kamer.

 

Ben je van plan om te behangen en wil je verzekerd zijn van kwaliteit? Schakel een professionele behanger in!
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende behangers uit jouw regio.

 

behangpapier kopen tips

 

Maak een keuze uit een ruim aanbod aan mogelijkheden

Het assortiment behang is ruim. Er zijn niet alleen heel wat verschillende soorten behangpapier, per soort heb je ook nog eens heel wat mogelijkheden op vlak van stijl, kleur en motief.

 

1. Soort behangpapier

De eerste en meest belangrijke vraag is welk soort behangpapier je zal kopen. Elke soort heeft daarbij zijn eigen voor- en nadelen. Het ene papier is ideaal om muurscheuren te stoppen, het andere is vlot te plaatsen, … We sommen enkele van de belangrijkste en meest populaire soorten op:

–   VliesbehangBij dit ‘snelbehang’ moet je de lijm rechtsreeks aanbrengen op de muur, niet op het behang zelf. Het is snel aan te brengen en makkelijk te verwijderen. Andere voordelen: minder kans op krimp en blaasjes én ideaal voor het verdoezelen van oneffenheden.

–   Glasvezelbehang: Deze soort wordt vaak gebruikt bij renovaties. Het is dan ook erg geschikt voor het wegwerken van scheuren, putjes en andere oneffenheden. Het behang is ook erg duurzaam waardoor de kans op nieuwe scheurvorming klein is.

–   Renovatievlies: Renovlies is overschilderbaar behang, beschikbaar in verschillende diktes. Het is ideaal om oude muren er weer als nieuw uit te laten zien met weinig moeite. Ook kleine putjes en haarscheurtjes worden er makkelijk mee weggewerkt.

–   Vinylbehang: Een soort verkrijgbaar in verschillende patronen en reliëfstructuren. Dik vinyl is duurzaam, vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk.

  Papierbehang: Papierbehang is erg goedkoop en snel aan te brengen. Simplex behang bestaat uit slechts 1 laag papier. Duplex papier bestaat uit 2 lagen papier.

–   Rauhfaserbehang: Deze soort bestaat uit twee lagen papier met geperste houtvezels ertussen. Het is geschikt om oneffenheden weg te werken. Dit behangpapier wordt achteraf best wel nog overschilderd.

–   FotobehangFotobehang is de ideale eyecatcher voor een origineel interieur. Het wordt gemaakt van speciaal papier, bedrukt met een uv-bestendige inkt. Dit behang is verkrijgbaar in tal van prints en is ook mogelijk met eigen foto’s.

–   TextielbehangBen je je klassieke behangpapier beu en op zoek naar behang met een speciale textuur? Kies voor textielbehang. Het bestaat uit natuurlijke textielvezels zoals wol, linnen, katoen, zijde, …

  Magneetbehang: Met magneetbehang maak je een hele muur magnetisch, ideaal voor jezelf en je kinderen.

 

2. Stijlen, kleuren & motieven

Naast het soort behangpapier, moet je natuurlijk ook nog bepalen welk uitzicht het moet hebben.

–   Stijlen: Afhankelijk van je eigen smaak kies je voor een bepaalde stijl. Hou je van een strakke look, dan is de kans groter dat je gaat voor een modern papiertje. Heb je het eerder voor een romantische sfeer, dan is een behangpapier in Engelse stijl misschien wel een goed idee. Meer fan van bloemen, kies dan voor retro of vintage behang. Andere mogelijkheden: Barok, klassiek, landelijk, scandinavisch, … behang. Lees hier meer over de verschillende behangstijlen.

–   Kleuren en motieven: Nadat je het soort behang en de gewenste stijl gekozen hebt, denk je ook best na over de kleur en/of print. In welke kleur kies je je effen papiertje? Ga je voor een basiskleur om het rustig te houden of ga je voor een speelsere look met een meer opvallende tint? Misschien wil je helemaal geen effen kleur en kies je voor een print. Streepjes, bolletjes, bloemen, behang met de look van hout of stenen, … Denk er op voorhand goed over na, want de mogelijkheden zijn ruim!

 

behang kopen tips

 

Kosten behang kopen: wat je mag verwachten

1 vaste prijs op behangpapier plakken is onmogelijk omdat veel factoren van invloed zijn. De oppervlakte en dus de nodige hoeveelheid behangpapier zal zonder twijfel de grootste invloed hebben op de totale prijs van behangpapier.

Daarnaast spelen ook onder meer het soort behang, de kwaliteit, het merk en de aankoopplaats een belangrijke rol. Om toch een beeld te geven, lijsten we enkele richtprijzen op. (Bekijk de exacte behangpapier prijzen in de webshop.)

  • Rol renovatievlies (150gr – 25m²): ± €55
  • Overschilderbaar magneetbehang (64cm x 265cm): ± €50
  • Fotobehang (255cm x 365cm): ± €60

Wat we hier opsomden zijn natuurlijk slechts enkele prijsvoorbeelden van behang wanneer je het zelf aankoopt.

Ben je van plan om je woning, keuken, slaapkamer, kantoor, winkel, … te laten behangen? Dan kan het interessant zijn om een beeld te hebben van de kostprijs van het totaalproject. Je betaalt in dat geval waarschijnlijk een prijs voor het behangen per m2 of per uur. Via de offertepagina kan je vrijblijvend een aanvraag indienen.

 

Hoeveel behang kopen?

De nodige hoeveelheid behang berekenen kan eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je dan moet doen is de hoogte en omtrek van de ruimte meten.

Stel dat het behang op een rol zit van 10m lang en 53cm breed. Dan deel je de omtrek van de ruimte door 53 om te weten hoeveel banen je kan aanbrengen. De lengte van de rol deel je door de hoogte van je kamer om te weten hoeveel banen je uit een rol krijgt.

Ramen mag je erbuiten laten, tenzij ze heel groot zijn. In dat geval trek je hun oppervlakte af van jouw berekening.

Bereken je het liever niet zelf. Er bestaan heel wat online behangcalculatoren die het werk voor jou doen. Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een vakman. Deze zal het opmeten van de kamer én het behangen zelf met veel plezier van je overnemen. Op die manier ben je ook verzekerd van kwaliteit en een correcte aanbreng.

 

Waar behangpapier kopen?

Wil je het behang zien en voelen vooraleer je het koopt, dan doe je er goed aan eens langs de behangwinkel te gaan. Daar heb je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en kan je terecht voor professioneel advies. Je hebt ook de mogelijkheid om een aantal stalen mee naar huis te nemen om te testen.

Je kan ook heel makkelijk behang online kopen. Je krijgt op die manier een uitgebreid aanbod van misschien wel uniek behang dat je niet in de winkel vindt. Een ander voordeel van webshops is dat behangpapier bestellen vaak goedkoper kan. Benieuwd naar het online aanbod? Bekijk het assortiment in deze webshop.

 

kosten behang kopen

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten