Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behangtafel

Wil je vlot en gemakkelijk behangen, dan mag een behangtafel zeker niet ontbreken. Maar hoe groot moet een behangtafel zijn? Wat is de gemiddelde prijs van behangtafels? Zijn er nog zaken waar ik op moet letten? Het antwoord vind je hier!

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Verschillende afmetingen behangtafels

Er zijn behangtafels beschikbaar van 1, 2 en 3 meter. Welke lengte je best neemt hangt vooral af van de grootte van je behang. Bij het behangen van grote en/of meerdere ruimtes kies je best voor een grotere behangtafel. Zo kan je grotere stukken behangpapier in één keer inlijmen en gaat het behangen zelf veel vlotter. Je kan ook kiezen voor flexibele exemplaren:

 

Combineerbare behangtafels

Combineerbare behangtafels bestaan uit verschillende losse tafels van ongeveer 1 meter. Deze kan je afzonderlijk gebruiken of aan elkaar vastmaken. Hierdoor heb je steeds het juiste formaat voor elke gelegenheid. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en wegen ook een stuk minder wanneer je ze afzonderlijk draagt. Het volledige assortiment combineerbare behangtafels vind je in de webshop.

 

Behangtafels in de hoogte verstelbaar

Heb je snel last van je rug of ben je wat kleiner /groter dan de gemiddelde mens, dan kan het lonen om een behangtafel met verstelbare hoogte te kopen. Zo kan je ergonomisch werken zonder klachten en kan je de tafels ook makkelijker inzetten voor andere doeleinden. Bekijk het volledige assortiment in de webshop.

 

set behangtafels verstelbaar hoogte

Behangtafels kopen: prijzen en materialen

Naargelang je voorkeur kan je kiezen uit een tafel in aluminium of in hout. Tafels in aluminium zijn licht in gewicht en compact in elkaar te schuiven. Houten tafels zijn dan weer robuuster en doorgaans iets goedkoper. Materiaalkeuze is echter geen bepalende factor. Je kijkt best naar de maximale draagkracht van een behangtafel.

Ook kleine details maken een wereld van verschil. Kies je voor een behangtafel met kunstofvoetjes, dan hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over wegschuiven of schade aan de vloer. Ook tafels met een maataanduiding maken behangen een pak plezieriger.

Een professionele behangtafel heb je al voor minder dan 60 euro. Hierbij heb je opnieuw de keuze tussen een afzonderlijke of een combineerbare tafel. Een kwalitatieve set is vaak niet zo goedkoop maar kan je wel gebruiken voor meerdere doeleinden.

Benieuwd naar het volledige gamma behangtafels?
Neem nu een kijkje in de webshop en geniet van gratis verzending!

 

 

Tips bij de keuze van een behangtafel

  • Kies voor een behangtafel die verstelbaar is in hoogte om het jezelf makkelijk te maken.
  • Hou rekening met de draagkracht van de tafel die je gebruikt om te behangen.
  • Wanneer de afmetingen reeds aangeduid staan aan de hand van een liniaal, kan je veel preciezer te werk gaan:
  • Kies voor een tafel die zowel onderhoudsvriendelijk als gebruiksvriendelijk is.
  • Een handvat aan de behangtafel zorgt voor een stevige grip bij het dragen ervan.
  • Met een opklapbare tafel verlies je minder plaats wanneer je deze opbergt.

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten