Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Badkamer behang: info & inspiratie

Behang in de badkamer was vroeger nog volledig uit den boze. Tegenwoordig is dit perfect mogelijk dankzij de ontwikkeling van waterafstotend badkamer behang. Hier vind je meer info over geschikt behang voor in de badkamer. Laat je eveneens inspireren door de foto’s.

Behangpapier badkamer kopen? Neem een kijkje in de webshop.

 

badkamer behang motief Waarom badkamer behangen?

De badkamer behangen is misschien geen voor de hand liggende keuze. Toch biedt dit heel wat mogelijkheden. Qua designs is het keuzeaanbod ontzettend groot.

Sommige merken hebben zelfs een collectie ontwerpen die specifiek op de badkamer gericht is. Zo is er bijvoorbeeld de ‘WET’-collectie van Wall & Deco.

Het badkamer behang zal een ware eyecatcher zijn! Een ietwat kille badkamer kan je in een mum van tijd omtoveren tot een gezellige plek om te vertoeven.

Bovendien is behangen sneller en meestal ook goedkoper dan het betegelen van de muren. En wanneer je op de muurbekleding uitgekeken bent, kun je het behang eenvoudig verwijderen en eventueel voor een andere print kiezen.

Let wel: het is belangrijk dat de badkamer steeds voldoende geventileerd wordt. Zo vermijd je dat stoom te lang in de ruimte blijft hangen. Je doet er bovendien goed aan om het behang nog te voorzien van een laagje transparante acrylverf. Het behang zal dan extra goed beschermd zijn tegen vocht.

 

Kies voor vinylbehang

Als je je badkamer wil behangen, dan is het belangrijk dat dit niet met om het even welk behangpapier gebeurt. De meeste behangsoorten zijn immers niet bestand tegen water. Vinyl behang is dat wel. Deze behangsoort bestaat doorgaans uit een toplaag van vinyl (kunststof) en een onderlaag van textiel of papier.

Een grote kwaliteit van vinyl behang is dat het reinigbaar is. Als het badkamer behang in contact komt met spatjes water, zullen deze netjes opdrogen. Condens kan niet doordringen tot de lijm, waardoor het behang nooit zal loskomen. Bovendien is vinyl behang sterk: je hoeft niet te vrezen voor scheurtjes. Al deze eigenschappen maken dat dit behang perfect is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Naast vlak vinyl behang (met een onderlaag van papier of textiel) is er ook schuim vinyl. De laatste soort is minder goed beschermd tegen vuil en vocht, waardoor je die beter niet gebruikt in de badkamer. Lees hier meer over vinyl behang.

Er is wel een belangrijke voorwaarde: de muur moet mooi egaal en vochtvrij zijn alvorens je behang wil (laten) aanbrengen. Omdat vinyl behang vrij dik en zwaar is, is het wat moeilijker aan te brengen dan gewoon behangpapier. Een speciale lijm is hiervoor nodig.

Je kan dus best beroep doen op een professioneel behanger om zeker te zijn van een foutloos resultaat. Via de online offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende behangers in de buurt.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan!

 

Behang badkamer: doe inspiratie op

Heerlijk ontspannen in bad? Dat doe je best in een rustgevende omgeving. Onderstaand badkamer behang past qua kleuren perfect bij de rest van de ruimte. Het subtiele bloemenpatroon zorgt voor een verfrissende toets die een verrijking is voor de badkamer.

 

badkamer behang

 

Mag het toch een tikkeltje meer zijn voor jou? Dan kan je bijvoorbeeld enkele retro-accenten toevoegen. Retro is hip, ook in de badkamer. Niet alleen het vrijstaand bad (met goudglanzende afwerking) doet retro aan; ook het opvallende behang met vlinders past in dat plaatje.

behangpapier badkamer

Opgelet: sommige soorten vinyl behang zijn enkel spatwaterbestendig. Het is dan ook afgeraden om het behang in de douchecabine zelf te hangen. Er zijn weliswaar sommige soorten behang die wél compleet bestand zijn tegen vocht. Vraag dit altijd goed na!

Behangwerken laten uitvoeren in de badkamer? Via de offertepagina kan je prijsvoorstellen op maat ontvangen van verschillende behangers. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken. Ga naar de offertepagina.