Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Soorten behangpapier: Materialen & hun kwaliteit.

Alvorens naar de winkel te gaan om behangpapier te kopen is het belangrijk eerst even na te kijken welk type papier het beste past in jouw woning. Of het nu gaat om een druk belopen ruimte, keuken, woonkamer, of kinderkamer, elke ruimte heeft zijn specifieke eisen, voordelen en nadelen. Hier bespreken we kort even de meest voorkomende behangsoorten. Voor uitgebreide informatie kan je verder klikken per product.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

fotobehang

Fotobehang

Fotobehang bestaat al enkele decennia maar kent de laatste jaren opnieuw een echte opmars dankzij hippe foto’s zoals New York fotobehang. Dit komt vooral dankzij het internet, waar je jouw eigen foto kan uploaden en een week later zit het fotobehangpapier in de bus. Meer dan andere behangsoorten vergt de plaatsing en locatie toch enig denkwerk. We overlopen in dit artikel de do’s en don’ts voor een geslaagd interieur.

 

vliesbehangpapier

Vliesbehangpapier

Vliesbehang is ideaal voor de doe-het-zelver met twee linkerhanden. In tegenstelling tot traditioneel behang hoef je de lijm niet aan te brengen op het papier maar rechtstreeks op de wand. Vliesbehang zet ook niet uit en kan makkelijk verwijderd worden zonder stomen, afkrabben of weken. Bovendien is vliesbehang ook heel sterk.

 

glasvezelbehang

Glasvezelbehangpapier – glasvliesbehang

Glasvezelbehang is de ideale decoratieve oplossing om oude muren te versterken en scheurtjes te bedekken. Glasweefselbehang bestaat in heel wat structuren zoals visgraat, ruitjes of bolletjes. Eens geplaatst kan je het glasvezelpapier verven in het gewenste kleur. In dit artikel kom je alles te weten over glasweefselbehangpapier!

 

afwasbaar behangpapier badkamer

Afwasbaar behangpapier

Afwasbaar behangpapier is een must in de keuken, badkamer of kinderkamer. Tegenwoordig bestaan er heel wat technieken en producten die het mogelijk maken de wandafwerking een grondige schrobbeurt te geven.Zo kunnen kinderen naar believen spelen en kan jij eens morsen in de keuken. In dit artikel vind je alles terug over afwasbaar behangpapier met zijn voor- en nadelen.

 

schilderbaar behangpapier

Schilderbaar behangpapier

Niets leuker dan je eigen kleur en verftechniek toe te passen op de wand. Om de lelijke muur te verdoezelen of een leuke textuur te hebben is het soms nodig eerst te behangen om het vervolgens te schilderen. In dit artikel vind je alles terug over Schilderbaar behangpapier met hun voordelen en nadelen.

 

muurtekeningen behangpapier

Muurtekeningen en sjablonen

Hoewel sjablonen voor de wand, muurstickers en muurschilderingen niet echt onder de categorie behangpapier valt, hebben ze toch een grote invloed op de wandafwerking. Deze muurdecoratie kan bovendien perfect toegepast worden met traditionele wandafwerking methodes. Hier vind je alvast enkele leuke inspiratie foto’s en leuke ideeën.