Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

3D behang kopen: tips & inspiratie

Door 3D behang te gebruiken voeg je letterlijk en figuurlijk een extra dimensie toe aan je kamer. 3D behangpapier weet op een overtuigde manier structuren van materialen en stoffen na te bootsen. Zowel de woonkamer, tienerkamer of kinderkamer krijgen hierdoor een unieke uitstraling.

3D behang kopen? De volledige collectie vind je hier.

 

3D behang in verschillende kamers

3D behang maakt kamers uniek. Vooral de verschillende materiaalstructuren zijn leuk. Het is ook mogelijk om bepaalde effecten te creëren. Ontdek hieronder leuke voorbeelden van 3D behangpapier voor verschillende kamers.

 

Kinderkamer

Kinderen gebruiken graag hun fantasie. Door 3d behang te gebruiken, wordt dit extra aangewakkerd. Er zijn producenten die bekende figuren uit animatie- of actiereeksen gebruiken als basis.

Populaire thema’s zijn piraten, ruimteschepen of dieren. Het is aan te raden om niet elke muur hiermee te behangen. Anders wordt het al snel te druk. Kies liever voor één accentmuur. In bovenstaand voorbeeld van Walltastic, maakt de kamer erg levendig. Ideaal voor een jongenskamer.

 

Woonkamer

Ook in de woonkamer kan je leuke optische effecten creëren met 3D. Voor de woonkamer zijn verschillende reliëfstructuren populair. Dit geeft de ruimte een uniek cachet. Ook hier wordt opnieuw aangeraden om niet te overdrijven. Overdaad schaadt. Kies liever voor één muur die de aandacht trekt.

 

Keuken 

Als je op zoek bent naar behang voor de keuken kan 3d behang een optie zijn. Vooral als het gaat om afwasbaar fotobehang. De illusie van bepaalde materiaalstructuren wordt opgewekt dankzij een driedimensionele foto. Zo breng je ook wat meer diepte in de totale uitstraling van een kamer.

 

Tip: ben je geen zelf geen handige harry? Laat het behangen dan over aan een professionele behanger. 3D behang is niet goedkoop. Net daarom is het belangrijk dat je geen fouten maakt. Als je van plan bent om het werk uit te besteden, kan je best prijzen opvragen bij verschillende behangers. Vergelijk hier gratis de prijzen van verschillende professionals.

 

Alternatieven met 3D panelen

Het alternatief voor 3D behangpapier zijn de 3D wandpanelen. Deze panelen kan je makkelijk aanbrengen aan je muur en leggen extra accenten. Populair zijn de panelen met materiaalstructuren zoals steenstrips, bakstenen en hout. Omdat ze geprint zijn op EPS-foam, zijn ze ook isolerend.

 

3D behang kopen

3D behang is makkelijk online te vinden in gespecialiseerde webshops in Nederland en België. 3D behangpapier behoort tot de duurdere categorie van behang. Hiervoor krijg je wel een kamer met een unieke uitstraling. Bekijk het volledige aanbod in de webshop.