Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Isolatiebehang: voordelen & prijzen

Wil je een ruimte in huis behangen en tegelijkertijd wat extra isoleren? Dan is isolatiebehang een goede keuze. Zo zullen je muren nooit meer koud aanvoelen. In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen en prijzen van isolatiebehang.

Behangwerk laten uitvoeren in huis? Vraag hier gratis offertes aan.

 

isolerend behang Wat is isolatiebehang?

Isolatiebehang is behangpapier met isolerende eigenschappen. Het bestaat doorgaans uit polystyreen en kan ook voorzien zijn van een een laagje karton.

Dit behang is zeker van nut als je last hebt van koude muren in huis en het niet ziet zitten om te investeren in (betere) spouwmuurisolatie of gevelisolatie.

Isolerend behangpapier zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte weerkaatst wordt, zodat deze minder snel verloren gaat. Ook zal de muur minder kou afgeven, waardoor de kamer sneller zal opwarmen.

Verder heeft isolerend behang een gladde, effen structuur. Het papier is dus niet verkrijgbaar in allerlei prints en doet dienst als onderbehang.

Het is dus de bedoeling dat je nog een laag normaal behang erover plakt. Wanneer je het bovenste behang wil verwijderen, kan het isolatiebehang gewoon blijven hangen zonder beschadiging.

 

Voor- en nadelen isolerend behang

Naast het feit dat isolerend behang warmte maximaal in de kamer houdt, heeft het nog andere interessante voordelen te bieden. Hieronder vind je een overzicht van alle voordelen.

 

Isolatiebehang is dampopen en bestand tegen schimmels. Schimmels op de muur kunnen ontstaan ten gevolge van condensvorming. Door isolerend behang te gebruiken is condens verleden tijd.

Dankzij deze behangsoort kunnen scheuren in de muur beter worden voorkomen.

Het behang is allergie-neutraal.

Bovendien biedt isolerend behang ook een goede geluidsisolatie en een betere akoestiek. Het geluidsisolerend behang kan dus helpen om storende omgevingsgeluiden te dempen.

Een volledige kamer met isolatiebehang kan tot 75% sneller verwarmd worden.

+ Doordat de ruimte sneller opwarmt kan je energiekosten besparen.

Het behang kan rechtstreeks op de ondergrond gekleefd worden en werkt oneffenheden weg, aangezien het ongeveer 4 mm dik is.

  

Los van de vele voordelen, zijn er ook enkele minpuntjes verbonden aan dit type behang:

– Isolatiebehang op zich is niet mooi en moet nog overdekt worden met ander behang.

– Isolerend behangpapier is vrij prijzig, maar de kosten van je energiefactuur zullen op termijn wel dalen.

 

isolatiebehang

 

Prijs van isolerend behangpapier

Isolatiebehang kost ongeveer 15 euro per vierkante meter. Daarbovenop komt ook nog de kost voor de lijm. De lijm moet overigens sterker zijn dan die voor gewoon vliesbehang. De meerprijs die je betaalt ten opzichte van andere behangsoorten is de investering meer dan waard. Ook is isolatiebehang een goedkoper alternatief voor (spouw)muurisolatie.

Het isolerend behang wordt op dezelfde manier aangebracht als vliesbehang. Het is dus relatief eenvoudig aan te brengen, al heb je wel meer werk door het benodigde bovenbehang. Daarom doe je er goed aan de behangwerken te laten uitvoeren door een erkende specialist. Bovendien ben je dan ook verzekerd van een foutloos en prachtig resultaat. Bekende merken van isolatiebehang zijn KlimaTec of Noma-Therm.

Isolatiebehang kopen of laten aanbrengen door een professionele behanger? Via onze online offertedienst kan je gratis prijsoffertes aanvragen bij vakmannen uit jouw buurt.
Klik hier om vrijblijvend offertes te ontvangen!