Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Retro behang: Inspiratie & Tips retro behangpapier kopen

De laatste jaren is retro behang opnieuw erg populair. Echte fans gaan opzoek naar originele behangrollen uit de jaren ’60, ’70 of ’80 maar ook de namaak rollen doen het bijzonder goed. Deze zijn vaak van betere kwaliteit gemaakt en ook verkrijgbaar in gewaagdere uitvoeringen die vroeger onmogelijk waren. Tips en tricks om retro behang te plaatsen vind je terug in dit artikel.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Hoe pas je retro behang het best toe

Oorspronkelijk werd elke muur in hetzelfde behang gestopt wanneer de kamer een opknapbeurt kreeg. Tegenwoordig wordt dit echter niet meer gedaan omdat de opvallende prints zorgen voor een te druk effect. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een welgekozen accentwand die meteen ook het focuspunt wordt van de kamer.

Het voordeel van een accentwand in retro behang is dat het goedkoop is om toe te passen en ook makkelijk vernieuwd kan worden eens je de kleuren of patronen beu bent. Als je behang gaat kopen kijk je best ook altijd even naar het hoekje met laatste stuks. Deze zijn vaak niet meer voldoende om een volledige kamer mee te behangen maar wel om een accentwand mee te maken.

Heb je na de behangwerken nog wat overschot dan is het ook bijzonder leuk om de retro prints terug te laten komen in het interieur. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het behang in te kaderen in een opvallende lijst of het gebruiken om een oud kastje mee te bekleden.

 

retrobehang slaapkamer

Durf ook experimenteren met je overschotten zodat je een creatie hebt die niemand heeft. Je kan er bijvoorbeeld ook een oude grote vaas mee bekleden of het plafond bekleden in plaats van de muren. Het retro behang onderbreken met een witte strook zichtbare muur kan voor het nodige spektakel zorgen.

 

Retro behang kopen

Het retro behang is erg moeilijk te verkrijgen in de gewone behangwinkel. Als je op zoek gaat naar authentieke rollen dan neem je best even een kijkje op het internet. Op tweedehands websites vind je heel wat leuke aanbiedingen. Daarnaast bestaan er ook diverse webshops in Nederland en België die zich gespecialiseerd hebben in het kopen en verkopen van retro behang.

 

Opvallend retro behangpapier: Do’s en Dont’s

Wanneer je van plant bent om een opvallende wand te maken in je slaapkamer, keuken of woonkamer is het belangrijk rekening te houden met enkele belangrijke tips. Schrijf deze zeker goed op wanneer je naar de winkel gaat om retro behang te kopen.

Kies de juiste muur!

Een accentwand is heel erg leuk maar kan je al snel beu worden. Om dat te vermijden kies je dan ook best voor een muur die in het oog springt maar waar je toch geen uren hoeft naar te kijken. Een accentwand waar de tv staat of waarop je kijkt als je in je bed ligt is dus zeker niet aan te raden. Door je accentwand achter het bed te plaatsen valt hij meteen op als je de slaapkamer binnenkomt maar gaat hij toch niet storen als je eens een slapeloze avond hebt. Ook in de woonkamer is het een veilige keuze om hem achter de zetel te plaatsen.

 

retro vintage behang

 

Vliesbehang of gewoon behang?

Afhankelijk van de ruimte waar je het retro behang wil plaatsen is het belangrijk ook even stil te staan bij het onderhoud. Wordt de kamer intensief gebruikt of lopen er kleine kinderen rond, dan doe je er goed aan te kiezen voor vliesbehang. Dit is kwalitatiever dan gewoon behang en ook verkrijgbaar in afwasbare uitvoering.

 

Direct zonlicht probeer je beter te vermijden

Retro behang is vaak gemaakt van felle kleuren en patronen. Als deze de hele dag in contact komen met zonlicht is de kans groot dat het papier dof en geel gaat worden. Bij het kiezen van een accentmuur kies je dus best ook voor eentje die niet de hele dag in de zon staat. Je kan natuurlijk ook altijd de gordijnen dicht houden als de zon hevig schijnt. Bij nieuw behang ligt er vaak een speciale coating op het behang die de kleuren vast houdt. Deze tip is vooral belangrijk wanneer je authentiek retro behangpapier wil kopen.

 

Prijs retro behang

De prijs voor een vintage rol ligt vaak een pak hoger dan nieuwe rollen. Prijzen beginnen hier vanaf 20 euro maar kunnen al snel oplopen tot 100 euro of meer. Zeker wanneer er reliëf of goud in verwerkt zit kunnen de prijzen de pan uit swingen. Goedkoop namaak retro behang kan je al op de kop tikken vanaf 15 euro per rol. Kwalitatief nieuw behang start vanaf 30 euro per rol. Bij het kopen is het erg belangrijk verschillende winkels met elkaar te vergelijken en niet enkel af te gaan op het patroon maar ook op de kwaliteit en dikte van het papier.

bloemen retrobehang

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten