Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Landelijk behang: inspiratie

Met landelijk behang kan je een echte cottage-stijl creëren in je woning. In dit artikel vind je meer info en inspiratie voor het plaatsen van behangpapier met een landelijke stijl.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

landelijk behangpapier inspiratie Motieven en kleuren bij landelijk behang

Landelijk behangpapier is beschikbaar in allerlei kleuren en patronen. Op het vlak van kleuren zijn vooral warme kleuren typisch voor behangpapier met een landelijke stijl. Zo wordt al snel een gezellige omgeving gecreëerd.

Op het vlak van motieven verschijnen er vaak allerlei geometrische patronen, bijvoorbeeld ruiten. Ook bloemen zijn een klassieker in het landelijke behangpapier.

Wil je landelijk behang kopen? In de webshop kan je het aanbod ontdekken.

 

Waar landelijk behangpapier plaatsen?

Natuurlijk kan je landelijk behang plaatsen in elke kamer van je woning, maar het mag natuurlijk niet te overdadig worden. Je kan daarom bijvoorbeeld kiezen voor één accentwand met landelijk behangpapier. Zo behoud je een esthetisch evenwicht in de kamer. Hier bespreken we alvast enkele ruimtes waar dit landelijke behangpapier zoal gebruikt kan worden:

 

1) Behangpapier met landelijke stijl in de slaapkamer

Aangezien er vaak warme kleuren gebruikt worden bij behangpapier met een landelijke stijl, is het erg geschikt voor toepassing in de slaapkamer. Ook de vaak terugkerende bloemenmotieven en geometrische patronen hebben vaak een rustgevende werking. Ideaal voor in de slaapkamer dus!

Hier vind je meer inspiratie voor behangpapier in de slaapkamer.

landelijk behang slaapkamer

Op bovenstaande foto zie je hoe het rustgevende karakter van het landelijk behang ideaal is voor in de slaapkamer. De tinten van het behang passen erg goed bij de gordijnen en het hout van het hoofdeinde.

 

2) Keuken

Ook in de keuken kan je zeker landelijk behangpapier gebruiken. In deze ruimte kan er echter al snel eens vuil op het behang terechtkomen. Daarom kies je best voor een afwasbaar behang. Een voorbeeld van afwasbaar behangpapier is vliesbehang, dat bovendien ook erg makkelijk aan te brengen is.

Ontdek hier meer geschikte soorten behangpapier voor in de keuken.

behangpapier landelijke stijl

De paarse tinten van het behangpapier op bovenstaande foto zijn misschien wat gewaagd, maar ze zorgen wel voor een gezellige, landelijke stijl.

 

3) Landelijk behang in de woonkamer

Zoals reeds gezegd kies je best voor een accentwand in plaats van een hele kamer te behangen met landelijk behang. In de woonkamer gaat deze tip zeker op. Anders kan je living misschien te ouderwets gaan aanvoelen.

landelijk behang woonkamer

Het landelijk behang in de woonkamer op bovenstaande foto doet zelfs een beetje retro aan. Dit ligt vooral aan de combinatie met andere vintage aspecten in het interieur, zoals de oranje stoelen. Hier is gekozen voor een accentwand met landelijk behangpapier om een overdreven landelijke stijl te vermijden.

 

Landelijk behang kopen

Behangpapier in landelijke stijl is beschikbaar in verschillende soorten. In de webshop kan je deze soorten en allerlei merken met elkaar vergelijken.
Klik hier om naar de webshop voor landelijk behangpapier te gaan.

Wil je een vakman inschakelen voor het plaatsen van landelijk behang? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier voor meer informatie.