Magneetbehang – Tips magnetisch behang plaatsen

Het magneetbord kennen we intussen allemaal wel. Ze zijn in vele soorten en maten te krijgen en zijn reuze handig om snel even wat notities op te bevestigen. Maar wil je echt creatief uit de hoek komen? Denk dan eens aan magneetbehang. Hiermee maak je namelijk in een handomdraai een hele muur magnetisch. De kinderen zullen dit zeker waarderen maar er zijn nog veel meer leuke toepassingen voor magneetbehang die ook volwassenen zullen inspireren.

Magneetbehang kopen? Ga hier naar onze online shop.

 

Leuk voor de kinderen

Magneetjes kun je in allerlei kleuren en vormen kopen. Ook magnetische letters, getallen en symbolen zijn er genoeg te vinden. Wanneer je nu met magneetbehang een leuke hoek in de kinderkamer maakt, kunnen de kleintjes spelenderwijs kennis maken met de letters uit het alfabet, door ze op het behang te ‘kleven’. De wat oudere kinderen kun je ook verkeersles geven door situaties op het magneetbehang na te bootsen met bijvoorbeeld auto- en fietsmagneetjes. Maar het hoeft natuurlijk niet allemaal educatief te zijn. Wil je dat ze ook nog op de muur kunnen schrijven dan kan je ook magneetbehang kopen dat afgewerkt is met krijtverf of whiteboard verf:

Origineel behang voor de kinderkamer

 

Beschrijfbaar magneetbehang met krijtverf

Krijtbord verf ken je waarschijnlijk wel. Het wordt al veel in interieurs toegepast en is niet alleen populair bij kinderen. Het zijn de volwassenen die juist de zwart matte uitstraling ervan erg kunnen waarderen. Tegenwoordig is er ook nog iets anders te koop. Magnetisch krijtbordenbehang. Dit is behang op vinylbasis waarin ijzerdeeltjes zijn verwerkt. De toplaag bestaat uit een laag waarop je met krijt kan schrijven en daarnaast doet het behang dienst als magneetbord. Dit materiaal is super handig, makkelijk af te wassen en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Het is ideaal voor creatieve geesten en voor personen die snel even een notitie op de muur willen maken. Een aanrader dus!

Zwart magnetisch behang

 

Magneetbehang of magneetverf gebruiken?

De keuze voor magneetbehang of magneetverf hangt voornamelijk samen met het uitzicht dat je wil krijgen en de grootte van het oppervlak..

Klein oppervlak

Gaat het om een klein oppervlak dan ben je waarschijnlijk het beste uit met magneetverf. Om een goed magnetisch effect te krijgen, moet je de verf echter in minstens drie lagen aanbrengen. Daarna kun je de laag dan overschilderen met een normale verf in de kleur die je wenst. Magneetverf is vrij kostbaar. Voor een pot van 0.5 liter ben je al gauw € 28.50 kwijt. Daarmee kun je dan ongeveer twee vierkante meter beschilderen. Bij meerdere lagen wordt het dus vrij kostbaar en kun je beter kiezen voor magneetbehang. Ook is de kans op een egaal resultaat veel hoger bij magnetisch behang.

Groot oppervlak

Wil je een groot oppervlak bewerken, dan is magneetbehang erg interessant. Te meer omdat je deze vrij gemakkelijk kunt aanbrengen en je deze kunt afwerken met een kleur naar keuze. Wanneer je kiest voor het krijtbord magneetbehang, dan hoef je zelfs helemaal niets af te werken. Wat betreft de kleefkracht, ongeacht je nu magneetverf gebruikt of magneetbehang, het beste kies je voor sterke magneetjes. Mocht je twijfelen, informeer dan gewoon even bij de fabrikant van het behang of vraag een teststrookje aan. Zo kun je zelf uitproberen of het product voldoet aan je verwachtingen.

 

Nog meer toepassingen voor magneetbehang

Heb je een kantoorruimte of hobbyruimte in huis? Dan kan magneetbehang ideaal zijn om je memo’s of aantekeningen aan op te hangen. In de keuken is krijtborden magneetbehang erg handig om je boodschappen op te noteren of andere zaken die je niet moet vergeten. Je kunt de muur verder opvrolijken met leuke foto’s of tekeningen van de kinderen. In een horecagelegenheid is krijtbehang leuk om het menu van de dag op te presenteren of andere mededelingen voor de klanten.

Magnetische muur

 

Magneetbehang online kopen

Magneetbehang kan je makkelijk online bestellen in verschillende webshops. Het is verkrijgbaar in verschillende motieven en bij sommige winkels kan je er ook de bijhorende lijm bij bestellen. Klik hier voor meer info en prijzen.

 

Tip

Als je aan de slag gaat met magneetbehang, houdt er dan rekening mee dat dit behang iets zwaarder is dan traditioneel behang. Mocht je het behang willen plakken op een zuigende ondergrond, gebruik dan een goede primer (bijvoorbeeld Optoprim of Topprim) zodat de wandlijm optimaal zijn werk kan doen. Het is aan te raden om magneetbehang het eerste half uur, na het aanbrengen op de muur ook vast te kleven met wat stukjes tape. Hiermee voorkom je dat het na het aanbrengen door de zwaartekracht los komt van de muur. Na een half uur kun je de tape verwijderen.

Magnetisch behang