Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Magneetbehang

Magneetborden zijn handig en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Maar wil je echt creatief uit de hoek komen? Denk dan eens aan magneetbehang. Hiermee maak je in een handomdraai een hele muur magnetisch. Magneetbehang is een originele eyecatcher in je woning die zowel kinderen als volwassenen kan inspireren!

Ga snel naar:
Magneetbehang plaatsen
Toepassingen magneetbehang kinderen
Toepassingen magneetbehang volwassenen
Prijs magneetbehang
Magneetbehang of magneetverf?

Ga naar de webshop

 

 

Wat is magneetbehang?

Magneetbehang is zowel praktisch, makkelijk te reinigen als stijlvol. Er bestaan 2 soorten:

 • Standaard magneetbehang: dit is behang op vinylbasis, waarin ijzerdeeltjes zijn verwerkt. Hier kan je vlot en eenvoudig magneten op kleven.
 • Magnetisch krijtbordbehang: dit behang doet ook dienst als magneetbord, maar op de toplaag kan je met krijt schrijven. Ideaal voor creatieve geesten en mensen die snel een geheugensteuntje op de muur willen schrijven.

TIP: op zoek naar magneetbehang voor jouw woning? Je vindt een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden in onze webshop!

 

Magneetbehang plaatsen

Ga je aan de slag met magneetbehang? Hou er rekening mee dat magnetisch behang iets zwaarder is dan traditioneel behang. Als je dit behang wil plakken op een zuigende ondergrond, gebruik dan een goede primer. Zo kan de wandlijm optimaal zijn werk doen.

Heb je het magneetbehang aangebracht op de muur? Plak het dan tijdens het eerste halfuur vast met wat stukjes tape. Zo voorkom je dat het magnetisch behang na het aanbrengen loskomt van de muur. Na een half uur kan je de tape verwijderen.

 

Toepassingen magneetbehang voor kinderen

Magneetjes kan je in allerlei kleuren en vormen kopen. Ook magnetische letters, getallen en symbolen zijn er genoeg te vinden. Maak je met magneetbehang een leuke hoek in de kinderkamer? Dan kunnen de kleintjes onder meer spelenderwijs:

 • Kennis maken met de letters uit het alfabet door ze op het behang te ‘kleven’.
 • Bijleren over het verkeer door verkeerssituaties na te bootsen met auto- en fietsmagneetjes.
 • Tekenen en schrijven op de muur. Je moet dan wel kiezen voor magnetisch krijtbordbehang (zie onderstaande foto).

TIP: wil je graag magneetbehang kopen voor een kinderkamer? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop!

 

Toepassingen magneetbehang voor volwassenen

Ook voor volwassenen biedt magneetbehang tal van mogelijkheden. Zo kan je op magnetisch behangpapier onder meer:

 • Memo’s of aantekeningen hangen in je kantoorruimte of hobbyruimte.
 • Je boodschappen of andere geheugensteuntjes noteren in de keuken.
 • Leuke foto’s of tekeningen van de kinderen hangen.
 • Het menu van de dag of andere mededelingen voor klanten presenteren in een horecazaak.

TIP: heb je interesse in magneetbehang voor je keuken, bureau, horecazaak, …? Grasduin dan zeker eens door het brede aanbod in onze webshop!

 

magnetisch behangpapier

Prijs magneetbehang

De prijs van magneetbehang hangt vooral af van de kwaliteit en het merk. Of je het behangwerk zelf doet of laat uitvoeren heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs:

 

1. Prijs magneetbehang zelf plaatsen

Als je zelf behangt kan je besparen op arbeidskosten. Je moet dan wel zelf al het materiaal (behang, behangerslijm, …) aankopen, wat al snel veel geld kost. Je betaalt daarbij bovendien 21% btw op de materialen. Als je de werken laat uitvoeren, betaal je slechts 9% btw (als je woning ouder is dan 2 jaar). Hou er ook rekening mee dat behangen geen eenvoudige klus is. Een correcte werkwijze is belangrijk voor een mooi resultaat.

Prijs magneetbehang: vanaf € 40 per rol (300 x 53 cm) (incl. btw). Bekijk het aanbod in de webshop.

 

2. Prijs magneetbehang laten plaatsen

Ben je niet handig of wil je gewoon zeker zijn van een kwalitatief en mooi resultaat? Dan kan je het magneetbehang ook laten plaatsen door een professionele behanger. Deze weet precies hoe hij te werk moet gaan en heeft zijn eigen professioneel en kwalitatief materiaal ter beschikking. Is je woning ouder dan 2 jaar?Dan betaal je bovendien slechts 9% btw.

Prijs behanger: € 20 à 25 per m² (incl. btw, excl. behangpapier). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Magneetbehang of magneetverf?

De keuze voor magneetbehang of magneetverf hangt voornamelijk samen met het uitzicht dat je wil krijgen en de grootte van het oppervlak:

 1. Klein oppervlak = magneetverf

  Gaat het om een klein oppervlak? Dan gebruik je beter magneetverf. Om een goed magnetisch effect te krijgen, moet je de verf in minstens 3 lagen aanbrengen. Daarna kan je de laag overschilderen met een normale verf. Magneetverf is vrij duur. Voor een pot van 0.5 liter ben je al gauw 25 euro (incl. btw) kwijt. Daarmee kan je ongeveer 1 à 1,5  beschilderen.

  → Magneetverf kopen? Neem een kijkje in onze webshop!

 2. Groot oppervlak = magneetbehang

  Gaat het om een groot oppervlak? Dan gebruik je beter magneetbehang. Dat kan je makkelijk aanbrengen en afwerken met een kleur naar keuze. Kies je voor magnetisch krijtbordbehang? Dan moet je helemaal niets afwerken. Je vindt al een rol magneetbehang van 300 cm x 53 cm vanaf ongeveer 40 euro (incl. btw).

  → Magneetbehang kopen? Neem een kijkje in onze webshop!

TIP: kies altijd voor sterke magneetjes, zowel bij magneetverf als magneetbehang. Bij twijfel informeer je gewoon bij de fabrikant of vraag je een teststrookje aan. Zo kan je zelf uitproberen of het product voldoet aan je verwachtingen.