Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Fotobehang kopen: tips & inspiratie

Fotobehang is de ideale eyecatcher voor een origineel interieur. Dankzij fotobehang waan je je meteen op jouw favoriete plek. Fenomenale natuurkiekjes, beroemde skylines of levensgrote familiefoto’s? Fotobehang is verkrijgbaar in ontzettend veel prints. Het is de ideale manier om je interieur een kleurrijke en verrassende twist te geven. De mogelijkheden, toepassingen en prijzen van fotobehang ontdek je alvast hier.

Ga snel naar: prijzenvoorbeeldenofferte aanvragen

 

Wat is fotobehang?

Fotobehang is behangpapier met een eigen gekozen foto of een mooie print. Zo kan je kiezen voor een gedicht of een prachtige vakantiefoto om jouw muur een bijzondere uitstraling te geven. Fotobehang wordt gemaakt van speciaal papier met uv-bestendige inkt die ervoor zorgt dat de kleuren jarenlang stralen. Bekijk hier alvast het aanbod in onze webshop. Opgelet: koop je fotobehang online, dan zal je dit ook zelf moeten ophangen. Dat dit niet altijd eenvoudig is, lees je hier.

 

fotobehang op muur

 

Kan ik een eigen foto kiezen?

Dankzij het internet was het nog nooit zo eenvoudig om zelfgemaakte foto’s te laten herwerken tot fotobehangpapier. Zo kan je elke dag opnieuw genieten van al die mooie herinneringen zoals de geboorte van je kind, die exotische droomreis of een andere familiefoto.

Je digitale foto’s worden op kwalitatief fotopapier geprint op basis van latex of vliesbehang. Vervolgens worden ze netjes met de post opgestuurd en kan het behangen beginnen. Wanneer je op internet op zoek gaat naar leuke foto’s is het belangrijk te letten op het formaat van de foto. Als de kwaliteit niet hoog genoeg is, vertoont je fotobehangpapier duidelijk pixels.

 

Wat kost fotobehang?

Fotobehang vind je al vanaf € 15 per vierkante meter. Dikwijls rekent men ook nog een bedrag aan voor de opmaakkosten van de foto. De prijs van zelf ontworpen fotobehang hangt ook af van de kwaliteit van het papier. Wil je dit laten aanbrengen door een professioneel behanger, dan kost je dat gemiddeld € 40 per uur. De prijzen tussen vakmannen kunnen nogal variëren. Vergelijk daarom steeds meerdere offertes. Dat kan via gratis en vrijblijvend via onze offertedienst. Je ontvangt er maximaal 3 prijsvoorstellen op maat. Start jouw aanvraag hier.

 

Fotobehang op maat

Heel wat websites bieden fotobehang op maat aan. Zowel van reeds voorgestelde prints als jouw eigen foto’s kan je de grootte van de afbeelding kiezen. Is jouw muur 300 x 250 cm of 358 x 264 cm? Geen enkel probleem. Fotobehang kan steeds op maat gemaakt worden. Je geeft de breedte en de hoogte in van het fotobehang en automatisch krijg je een preview van de foto in de gewenste verhoudingen. De enige limiet is dus de grootte van jouw muren. En dat maakt het natuurlijk net zo interessant.

 

Soorten fotobehang

Er zijn twee soorten fotobehang: op basis van latex (zoals het normale behangpapier) en vliesbehang. Wat is het verschil? Bij behangpapier op basis van latex smeer je de lijm op het behang en bij vliesbehang breng je de lijm aan op de muur. Vliesbehang heeft het voordeel dat minder (snel) krimpt. Vliesbehang is ook beter van kwaliteit, maar wel een stuk duurder dan gewoon behangpapier.

 

Fotobehang aanbrengen

Fotobehang aanbrengen is bijzonder lastig. Om een perfect egaal en strak oppervlak te verkrijgen is het belangrijk dat alle stukken behang naadloos op elkaar aansluiten. Om dit proces te vergemakkelijken, bestaat fotobehangpapier uit kleine, genummerde vellen. Zo weet je perfect welke vellen op elkaar moeten aansluiten. Sluiten deze niet mooi aan, dan kloppen de verhoudingen van de foto niet meer. Maak je er per ongeluk een scheur in? Dan kan dit niet meer hersteld worden.

Koop je jouw fotobehang online? Dan ontvang je instructies om het correct aan te brengen. Afhankelijk van de producent kan de plaatsingsmethode verschillen. Je kan natuurlijk ook op safe spelen en jouw fotobehang bestellen bij en laten aanbrengen door een professioneel behanger. Dat heeft zeker enkele voordelen:

  • Advies: kent de kwaliteit van de verschillende aanbieders en geeft je raad op maat.
  • Ervaring: is vertrouwd met de materialen en brengt 100% correct aan.
  • Verlaagd btw-tarief: is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%, zowel op de arbeidskosten als het materiaal.

Geïnteresseerd in fotobehang als eyecatcher? Ontvang hier gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op maat.

 

Leuke en creatieve voorbeelden

Toegegeven, fotobehangpapier is wat kostelijker in aankoopprijs maar het plezier dat je eraan beleeft is ongeëvenaard. Hieronder vind je alvast enkele leuke foto’s van fotobehang realisaties.

fotobehang grote stad

Een modern interieur dat lijkt alsof het steeds in beweging is, verkrijg je door fotobehang te plaatsen van grote steden. Om het realistisch effect van fotobehang te versterken, kan je ook indirect licht plaatsen op de fotowand.

fotobehang bos en bomen

And last, but not least: het fotobehang voor ultieme ontspanning, het bos. Ideaal in de woonkamer of de slaapkamer. Zoals je op bovenstaande foto ziet, kan een gedeeltelijke fotowand ook een leuk accent brengen.

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten