Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behang met print

Print behang is dé manier om je muren op te frissen en jouw interieur te voorzien van een unieke eyecatcher. Met prints kan je alle kanten op. Je kan kiezen voor een bloemenprint, grafische print, materiaalprint, … Lees hier alles over de mogelijkheden, prijzen en aandachtspunten van behang met print.

Ga snel naar: AandachtspuntenPrijzen doe-het-zelfPrijzen vakman

 

 

Mogelijkheden van print behang

Het grote voordeel van verf t.o.v. behangpapier is dat je niet beperkt blijft tot effen kleuren, maar kan kiezen voor leuke prints. Het aanbod van behangpapier met een print is enorm groot. Enkele populaire keuzes:

grafische printsmateriaalprintbloemenprintprint volgens bepaalde stijl

 

1. Behangen met patroon – grafische print

Grafische prints bestaan uit lijnen, cirkels, driehoeken en andere geometrische patronen. Behangen met zo’n patroon geeft jouw interieur een strakke, verfijnde en subtiele look. Zeker wanneer het gaat om een repetitief patroon.

Hou er rekening mee dat de precieze look in je interieur vooral afhankelijk is van de drukte van het ritme, de kleur en de grootte van het motief op het behangpapier. Behang met een groot en fel gekleurd patroon dat zich snel en veel herhaalt heeft eerder een bombastisch dan subtiel resultaat.

 

print behang papier

 

2. Behang met materiaalprint

De grote troef van behang met een materiaalprint is dat het helemaal niet op behangpapier lijkt maar de indruk wekt van een echt materiaal. De kwaliteit van het drukken en het papier is doorheen de tijd sterk verbeterd. Daardoor krijg je een levensechte indruk en lijkt het alsof jouw muur echt bekleed is met hout, bakstenen of een ander materiaal.

Erg populair is het behang met bamboe print, betonlook behang, steen behang en hout behang.

 

behang print

 

3. Behang met bloemenprint

Behang met een bloemenprint is al jaren populair. Het geeft jouw interieur vooral een frisse en fleurige look.

Geen enkel papiertje met een bloemen motief ziet er hetzelfde uit. Bloemenprints zijn namelijk mogelijk in verschillende groottes, kleuren en stijlen. Van een heel subtiele en luchtige look tot de meer bombastische look zoals het soms terugkomt bij barok behang.

Behangpapier met een bloemenprint heeft ook aanleiding gegeven tot de botanische print die tegenwoordig heel populair is. Behang met een botanische prints is geïnspireerd op de natuur. Je kan het makkelijk herkennen aan de tropische look met bloemen-, planten- of bladmotieven.

 

behangpapier print

 

4. Print volgens een bepaalde stijl

Je kan ook kiezen voor een typische print uit de jaren ’60, ’70 of ’80 met retro of vintage behang. Het is herkenbaar aan de felle kleuren en speelse, trendy (bloemen)patronen.

Ook barok behang heeft een heel herkenbare print door de sierlijke ornamenten en grafische (bloemen)tekeningen.

Hou er rekening mee dat deze types print behang een heel opvallende en specifieke look hebben die moet passen bij de rest van je interieur.

 

behangen met patroon

 

5. Andere prints

Bovenstaande voorbeelden waren slechts enkele van de mogelijkheden. Het aanbod van behang met prints is nog veel uitgebreider. Denk maar aan behangpapier met een dierenprint of een print specifiek voor kinderen zoals wolkjes, dieren, disneyfiguren, …

 

print behang

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van print behang? Bekijk het aanbod in de webshop. Of vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij professionele behangers uit jouw regio via de offertepagina.

 

 

Aandachtspunten als je kiest voor behang met print

Om het perfecte behangpapier met print voor jouw situatie te vinden, hou je best rekening met volgende aandachtspunten:

 

1. Hou rekening met de ruimte

Hou bij het kiezen van je print behangpapier rekening met de functie van de ruimte waarin het moet komen. Een slaapkamer of kinderkamer kan al wat specialer dan bijvoorbeeld een woonkamer, die je misschien liever sober houdt.

De grootte van de ruimte is ook belangrijk. In een kleine ruimte kan je donkere, heel felle en drukke prints beter vermijden. Deze maken de kamer optisch nog kleiner. Je kiest bijvoorbeeld beter voor een elegant bloemenpatroon of behang met een lichtgekleurde, subtiele print op een lichte achtergrond.

In grote kamers kan je wel opvallender te werk gaan met grote prints in felle kleuren.

 

2. Kies het print behang i.f.v. de gewenste stijl en look

Wil je een industriële, moderne look creëren? Dan is behang met een materiaalprint zonder twijfel een goede keuze. Vooral behangpapier met een betonlook is erg populair in industriële interieurs.

Behangpapier met grafische prints past dan weer perfect in hedendaagse en trendy interieurs. Erg populair zijn de grafische prints in pastelkleuren of andere neutrale kleuren. Deze passen bovendien mooi bij de scandinavische interieurs die tegenwoordig erg populair zijn.

Wil je het fris, vrolijk en fleurig houden? Kies dan voor behangpapier met een bloemenprint. Een vintage of retro look kan je dan weer bekomen door te behangen met de typische motieven uit de jaren ’60, ’70 of ’80.

 

3. Combineer

Een volledige kamer behangen met een print wordt al snel te druk. Daarom kies je er beter voor om 1 accentmuur van een print te voorzien en de andere muren neutraal te houden. De accentmuur vormt dan de eyecatcher van de ruimte zonder dat het geheel te druk wordt.

Welke muur je kiest als accentmuur hangt af van het gewenste effect:

  • Achterste muur als accentmuur: trekt de ruimte naar je toe. Dat is een goede keuze wanneer je een grote kamer knusser wil maken. Het is geen aanrader als je een ruimte niet optisch kleiner wil maken.
  • Zijwand als accentmuur: maakt de ruimte langer/groter.
  • Twee tegenover elkaar staande muren van hetzelfde behang voorzien: maakt de ruimte kleiner.
  • Behang op het plafond: origineel, maar drukke patronen of donkere kleuren doen de ruimte zo veel lager lijken.

 

Tip: Een professionele behanger brengt niet alleen het behangwerk tot een goed einde. Hij kan je met zijn kennis en ervaring ook perfect adviseren over welk type behang met print het best past bij jouw situatie en wensen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende behangers uit jouw regio via de offertepagina.

 

 

Prijs van print behang

Hoeveel betaal ik om mijn ruimte(s) te behangen met printbehang? Het hangt ervan af of je wil doe-het-zelven of een vakman inschakelt:

 

Doe-het-zelven

Hoewel doe-het-zelven de goedkoopste optie lijkt, is dat niet altijd het geval. Je moet namelijk zelf al het materiaal voorzien, wat al snel heel wat geld kost.

  • Rollen behangpapier: €5 – €80 per rol (kan ook hoger oplopen ; prijzen sterk afhankelijk van de kwaliteit van het papier)
  • Behangerslijm: €6 à €12 (voor 30 à 35 m²)
  • Behangschaar: €5 à €40
  • Lijmborstel: €5 à €10
  • Aandrukspatel: €2 à €6
  • Behangtafel

Behangen vraagt tijd, voorzichtigheid en handigheid. Het is niet simpel is als je er geen ervaring mee hebt. Fouten bij doe-het-zelven zijn daardoor snel gemaakt, wat de kosten voor herstellingen achteraf aardig kan doen oplopen. Lees hier meer over hoe behangen in zijn werk gaat.

 

Vakman inschakelen

Om zelf niet te veel tijd te verliezen en zeker te zijn van kwaliteit en een mooi resultaat, laat je de behangwerken beter over aan een professionele behanger. Deze kan je ook voorzien van gepast advies en heeft zelf al het nodige materiaal ter beschikking zodat jij daar geen extra geld meer aan moet uitgeven.

Hoeveel je betaalt voor een behanger hangt af van het tarief dat deze hanteert. Of je betaalt een uurtarief, prijs per vierkante meter, prijs per rol of prijs voor het totaalproject:

 

Tarief behanger
Gemiddelde prijs
(incl. materiaal & btw)
Prijs per uur
± €30 à €40 per uur
Prijs per m²
± €10 à €25 per m²
Prijs per rol
± €5 tot €75 per rol
Vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers kan via de offertepagina.