Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behanger gezocht: Info & prijzen

Behangen is niet simpel als je geen ervaring hebt. Om zelf niet te veel tijd te verliezen en zeker te zijn van een correcte aanbreng, laat je behangwerken beter over aan een professional. Ontdek hier meer over het belang en de kostprijs van een behanger en ontdek nuttige besparingstips.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende behangers uit uw regio.

 

 

Behanger inhuren: Voordelen

Een professionele behanger inhuren om je kamer, woning, … te laten behangen heeft zo zijn voordelen. Hier een overzicht:

 

1. Tijdsbesparing

Behangen kan heel wat moeite en tijd kosten, zeker wanneer je er geen ervaring mee hebt. Een behanger zoeken en de klus door hem/haar laten klaren, zal je daarentegen heel wat tijd besparen. Afhankelijk van de te behangen oppervlakte en de moeilijkheidsgraad zal de behanger na een dag of enkel dagen klaar zijn.

 

2. Kwaliteit

Op korte termijn kan zelf behangen voordeliger lijken voor je portemonnee. Het kost je namelijk alleen tijd, geen geld. Je moet dan wel geluk hebben dat eventuele patronen mooi op elkaar aansluiten en dat er op termijn geen bellen of oneffenheden verschijnen.

Door je woning, kamer, … te laten behangen kan je genieten van kwaliteit. Een professional heeft de nodige ervaring en zal er dus voor zorgen dat het behang mooi en correct aangebracht wordt. De kosten wegen dus zeker op tegen de professionaliteit van de behanger. Dat zal ook op lange termijn zijn voordelen hebben.

 

3. Vereiste materiaal

Zelf beschik je misschien niet over het nodige materiaal om te behangen. Denk maar aan een behangtafel, papborstel, behangborstel, ladder, … Zonder al dat materiaal is behangen zo goed als onmogelijk en het aankopen ervan kost vanzelfsprekend ook geld.

Een behanger heeft niet alleen het nodige materiaal ter beschikking, het zal ook van voldoende kwaliteit zijn.

 

behanger

 

Wat kost een behanger?

De kosten van een behanger kunnen op verschillende manieren berekend worden. Of je betaalt een uurtarief, prijs per m², prijs per rol of prijs voor het totaalproject.

Om een indicatie te geven, het uurtarief van een behanger ligt rond de €15. De tarieven kunnen wel sterk verschillen van behanger tot behanger. Daarom is het aangeraden om prijsvoorstellen van verschillende behangers met elkaar te vergelijken.

 

 Vergelijk voorstellen en kies voor dé oplossing op maat van jouw project.
✓ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij specialisten in behangwerken.

 

 

Factoren die een invloed hebben op de kostprijs

De tarieven van verschillende behangers kunnen zoals gezegd sterk verschillen. Daarbij hebben ook volgende aspecten een invloed op de totale prijs van de behangwerken:

  • Oppervlakte
  • Moeilijkheidsgraad: Muur met veel hoeken bijvoorbeeld
  • Materiaal: Gebruikte materialen (niet elke behanger rekent dit door) of behangpapier dat de behanger zelf voor jou aankoopt.
  • Reiskosten: Niet elke behanger rekent dit door in de prijs.
  • Steigerhuur: Wanneer de behangwerken zich op een hoogte bevinden.
  • Voorbereiding: Het verwijderen van het oude behang bijvoorbeeld.

 

behanger gezocht

 

Kosten behanger drukken: Enkele tips

Een behanger inhuren is misschien niet goedkoop, maar u bent zo wel verzekerd van een vakkundige uitvoering. Bovendien is het mogelijk om de kosten van de behangwerken te drukken op volgende manieren:

 

1. Voer zelf de voorbereidende werken uit

In geval van een uurtarief bespaart het de behanger heel wat tijd en jouw portemonnee heel wat geld als je zelf de voorbereidende werken uitvoert. Zo kan je zelf het oude behang verwijderen en oneffenheden wegwerken. Maak ook ruimte en dek alles zelf al op voorhand af. Zo voorkom je ook plekken en beschadiging.

 

2. Kies zelf het behang uit

Wanneer je het behangpapier in overleg met de vakman wil kiezen, zal deze in principe het gewenste behang voor u aankopen. Dat zal hij dan wel doorrekenen in de prijs. Wanneer je zelf het behangpapier kiest en de behanger laat komen om het op te hangen, kan je dus al wat geld uitsparen.

 

behanger inhuren