Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Papierbehang: soorten & prijzen

Papierbehang is erg populair voor behangwerken. Het is namelijk redelijk goedkoop en kan erg snel aangebracht worden. In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden voor behang uit papier en hun kostprijs.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Soorten

Als je kiest voor papierbehang, dan zijn er nog heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Zo worden simplex behang, duplex behang en rauhfaserbehang allemaal gemaakt op basis van papier.

 

Simplex behang

simplex behang Simplex behang is een van de goedkoopste soorten behang. Het bestaat uit slechts één laag papier, is vrij dun en scheurt hierdoor makkelijk bij het inweken van de lijm. Oneffenheden op de muur blijven na het aanbrengen zichtbaar en het is ook lastig te verwijderen omdat restjes blijven zitten. De banen behangpapier moeten overlappend geplakt worden om naden te voorkomen. Tegenwoordig wordt simplex behang steeds minder toegepast.

 

Duplex papierbehang

duplex papierbehang Duplex behangpapier bestaat uit twee lagen papier. Je kan kiezen uit een gladde uitvoering, een uitvoering met reliëf of een uitvoering met een luchtlaag tussen beide papierlagen. Met deze laatste kan je oneffenheden in de te behangen muur enigszins verbergen, al lukt dit niet in alle gevallen. Duplex behang is moeilijk om te reinigen en kan niet goed tegen vocht. Voor de aanbreng van dit type behang moeten de banen goed tegen elkaar aangebracht worden.

 

Rauhfaserbehang

rauhfaser papierbehang Dit type papierbehang is redelijk goedkoop en bestaat uit twee papierlagen met houtvezels ertussen. De structuur van het behang wordt bepaald door het aantal en de grootte van deze houtvezels. Het feit dat je het kan overschilderen en er snel een kamer een totaal nieuwe look mee kan geven zijn de grote troeven van dit papierbehang. Rauhfaserbehang is echter niet afwasbaar en het is lastig te verwijderen eens het geschilderd is.

 

Behangen met papierbehang: werkwijze

Behangen met papierbehang is een eenvoudig klusje. Met het oog op een goed eindresultaat meet je best eerst de te behangen muur op. Zo weet je hoeveel behangpapier je nodig zal hebben. Vervolgens kan je de stroken behangpapier op maat snijden. Let erop dat je een beetje speling hebt, ongeveer 5 centimeter aan de boven- en onderzijde van de stroken.

Daarna kan je behanglijm aanbrengen op de banen papierbehang met een behangborstel. Laat even drogen en je kan al beginnen behangen! Je kan hiervoor een gewone behangstrijker gebruiken. Aangezien papierbehang na het aanbrengen nog wat kan krimpen, zorg je er best voor dat de stroken een klein beetje overlappen. De overschotten kan je op het einde van het klusje makkelijk wegsnijden.

Laat je de behangwerken liever uitvoeren door een vakman? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionals. Klik hier voor meer informatie.

 

Prijs papierbehang

De prijs voor een standaard rol simplex behang is 5 tot 10 euro. Voor duplex behang varieert de prijs van 10 tot 25 euro voor een rol van 10 meter. De prijs hangt onder meer af van de print en het eventuele reliëf van het behang. De prijs van rauhfaserbehang ten slotte is ongeveer 9 euro voor een rol van 33 meter lang en 52 centimeter breed.

 

Ben je op zoek naar een vakman om behangwerken te laten uitvoeren? Via de offertepagina kan je heel eenvoudig prijzen van professionals vergelijken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

papierbehang