Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Vintage behang: tips & inspiratie

Vintage is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Die trend zet zich ook door in behangpapier. Origineel behangpapier van decennia geleden is moeilijk te vinden. Omdat prints uit de jaren ’60, ’70, en ’80 het nog altijd goed doen, zijn ze opnieuw te verkrijgen.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Vintage behang kopen

Echte fans gaan natuurlijk op zoek naar authentieke rollen uit de jaren ’60 en ’70. Mits enig zoekwerk kan je ze vinden op gespecialiseerde (tweedehands)sites of vintagebeurzen. Omwille van de populariteit hebben een aantal merken dit behang opnieuw uitgebracht. Het is kwalitatiever, goedkoper, en duurzamer dan de oorspronkelijke rollen uit lang vervlogen tijden. In traditionele winkels vind je dit meestal niet. In België en Nederland vind je heel wat hippe en leuke online winkels die dit verkopen.

 

Verschillende behangsoorten met vintage look

Vintage behangpapier met populaire prints uit de jaren ’60, ’70 of ’80 zijn te verkrijgen in verschillende soorten. Tegenwoordig is behangpapier sterker en makkelijker aan te brengen. Retro behang is dan ook te verkrijgen als vliesbehang of vinylbehang.

 

1) Vliesbehang

Vliesbehang is erg makkelijk aan te brengen. Dankzij het vlies kan je rechtstreeks behangen op de muur, zonder behangtafel. Het wordt dan ook niet voor niets snelbehang genoemd. Zelfs als je nog nooit behangen hebt, kan je dit. Daarnaast krimpt het niet zoals bij traditioneel behangpapier.

vintage behang

Dit vliesbehang met retroprint van Room Blush doet denken aan behangpapier uit de gouden jaren ’60. Lichte kleuren doen het geheel er fris, vrolijk en origineel uitzien.

 

2) Vinylbehang

Vinylbehang is behang met een vinyllaag. Dankzij deze plastic laag is het makkelijk afwasbaar. Ideaal voor in de keuken of badkamer. Door deze extra plastic laag gaat dit behangpapier ook langer mee.

vintage behang woonkamer

Dit ultrasterke behangpapier kan je uiteraard overal plaatsen. In dit voorbeeld gebruikte men vinylbehang van AS Création. De vintagelook van het behangpapier wordt mooi aangevuld met enkele woonaccessoires in dezelfde stijl.

 

Hoe en waar breng je vintage behang aan?

De techniek voor het behangen verschilt van soort tot soort. Extra interessant is het vliesbehang. Die breng je rechtstreeks aan op de muur, zonder behangtafel. Ideaal voor de beginnende klusser.

 

Kinderkamer

Vintagebehang is ook ideaal voor de kinderkamer. Omwille van de speelse motieven en de vrolijke kleuren zijn kinderen er dol op. Kies voor één accentmuur. Indien je alle muren zou behangen, kan het omwille van de grafisch patronen te druk ogen. Inspiratie voor kinderkamerbehang opdoen is altijd een handig hulpmiddel vooraleer je een definitieve beslissing maakt.

vintage behang kinderkamer

 

Slaapkamer

Je slaapkamer voorzien van rustige kleuren zonder saai te ogen, kan met vintage behangpapier zoals in onderstaand voorbeeld.

vintage behang slaapkamer

Op zoek naar meer hippe vintage prints om je muren op te frissen? Bekijk de volledige collectie in de webshop.

 

Tip: geen zin om zelf al het werk te doen? Laat je muren dan behangen door een professionele behanger. Info en prijzen vind je hier.