Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behang woonkamer

De woonkamer is iets wat onmiddellijk opvalt in het interieur. Met behangpapier kan je er een echte eyecatcher van maken. Behangpapier voor de woonkamer is te verkrijgen in verschillende soorten, kleuren, prints, … Maar wat kies jij? Wij helpen je alvast op weg met interessante tips, prijzen en inspiratievoorbeelden.

Behang woonkamer kopen? Neem een kijkje in de webshop.

Ga snel naar: Behangpapier living kiezenPrijzenDHZ of vakmanTrends

 

Hoe behang woonkamer kiezen?

Behangen betekent niet dat je moet kiezen voor prints. Het behangen van de woonkamer in een effen kleurtje is ook perfect mogelijk.

Toch is de mogelijkheid om te spelen met leuke prints en structuren een van de grootste voordelen van behang t.o.v. verf. Waar verf of behang in een effen kleur eerder voor een strak resultaat zorgt, geeft behang met structuur of print jouw woonkamer meer leven.

Door de grote keuzemogelijkheid is het moeilijk om hét perfecte behang te kiezen. Heb je nood aan advies op maat? Een professionele behanger zorgt niet alleen voor het behangwerk, hij/zij zal jou ook met de juiste kennis en ervaring bijstaan is het kiezen van het perfecte behangpapier voor jouw woonkamer. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende behangers uit jouw regio via de offertepagina.

Verder geven we nog enkele regeltjes mee die je kan volgen om het gepaste behang voor jouw living te kiezen:

 

1. Hou rekening met de afmetingen van de ruimte

Kleuren: Lichte en sobere kleuren zijn een goede keuze in een kleine woonkamer of woonkamer met weinig lichtinval omdat ze een ruimte optisch groter maken. Denk daarbij aan wit, beige of pastelkleuren. Donkere kleuren verkleinen en zijn daarom vooral aan te raden in grotere woonkamers.

Print behang: In kleine woonkamers ga je best voor zachtgekleurde patronen met een lichte achtergrond, behang met een subtiele structuur, 3d behang, bloemenpatronen, een landschap als fotobehang, … Grote woonkamers kunnen gedurfder met bijvoorbeeld opvallende patronen in felle kleuren. Kies voor donkere kleuren als je de living optisch kleiner wil maken.

 

behangen woonkamer voorbeelden

 

2. Hou rekening met de gewenste stijl en sfeer

Kleuren: Lichte kleuren creëren ruimte en rust. Donkere, diepe kleuren scheppen ook een rustgevend gevoel maar maken de ruimte wel optisch kleiner. Op die manier zorgen ze wel voor een gezellige en duistere sfeer. Natuurlijke kleuren creëren dan weer een natuurlijke look, terwijl felle kleuren in de living resulteren in een energierijke sfeer.

Print behang: Hedendaagse interieurs gaan mooi samen met strepen behang of behangpapier met geometrische patronen in neutrale kleuren. Wil je graag een vintage look en sfeer in de living, dan is behangpapier in de typische prints uit de jaren ’60, ’70 en ’80 misschien wel een goede keuze.

Met hout behangsteen behang, betonlook behang, … laat je de look van behangpapier dan weer achterwege en wek je bijvoorbeeld de indruk van een levensechte bakstenen muur. Ideaal voor moderne of industriële woonkamers.

 

print behang living

 

3. Pas de grootte van het patroon aan aan de ruimte

In een kleine woonkamer kies je best voor een print behang met klein patroon. Zoniet gaat het geheel al snel bombastisch en druk lijken. In een grote woonkamer kan je gerust kiezen voor grote patronen. Dat zijn natuurlijk slechts aanbevelingen. Laat niets je tegenhouden om jouw eigen zin te doen.

 

behang woonkamer ideeen

 

Prijzen behangen woonkamer

Ga je jouw woonkamer behangen, dan moet je beslissen of je een vakman inschakelt of zelf aan de slag gaat. Hoeveel je betaalt voor een behanger hangt af van het tarief dat deze hanteert. Of je betaalt een uurtarief, prijs per vierkante meter, prijs per rol of prijs voor het totaalproject:

 

Behangen woonkamer volgens tarief
Gemiddelde prijs
(incl. materiaal & btw)
Prijs per uur
± €30 à €40 per uur
Prijs per m²
± €10 à €25 per m²
Prijs per rol
± €5 tot €75 per rol
Vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers kan via de offertepagina.

 

 

Behangpapier woonkamer aanbrengen: DHZ of vakman?

Zelf de living behangen is vanzelfsprekend goedkoper, maar vraagt wel heel wat handigheid en tijd. Bovendien moet je zelf het nodige materiaal voorzien, wat al snel heel wat geld kan kosten. Weet ook dat fouten tijdens doe-het-zelven snel gemaakt zijn en de kosten achteraf aardig kunnen doen oplopen.

Een professionele behanger inschakelen kost wat meer, maar heeft wel een aantal interessante voordelen die wegvallen bij doe-het-zelven:

  • Advies op maat: Welk soort behangpapier kies je best? Ga je voor een effen kleur of kies je beter voor een patroon of structuur? Een vakman heeft de nodige kennis van een ervaring om jou bij te staan in de zoektocht naar het geschikte behang voor jouw woonkamer.
  • Mooi en kwaliteitsvol resultaat: Behangen is niet simpel als je geen ervaring hebt. Zeker print behang is moeilijk aan te brengen omdat de print goed moet doorlopen van de ene strook naar de volgende. Een professionele behanger heeft kennis en ervaring in het behangen waardoor jij verzekerd bent van een mooi en kwaliteitsvol resultaat op lange termijn.
  • Een vakman heeft het geschikte materiaal: Als je een professional inschakelt moet je zelf geen materiaal kopen dat je nadien misschien toch niet meer gebruikt. Professionals beschikken bovendien over kwaliteitsvoller materiaal waarmee een mooier resultaat bereikt kan worden.
  • Bespaar jezelf tijd en moeite: Wat een professionele behanger voor jou doet hoef je niet zelf te doen.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor het laten behangen van jouw woonkamer of andere ruimtes? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende behangers uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

behang woonkamer

 

Trends behangpapier living

Trends op vlak van behang veranderen voortdurend, zeker voor belangrijke ruimtes zoals de woonkamer. Toch enkele ideeën om de inspiratie aan te wakkeren:

 

1. Kies voor een accentmuur

Bij het verven of behangen kiest men vaak voor een accentmuur. Een accentmuur is 1 muur die je, anders dan de andere muren, in een bepaalde kleur of print/structuur zet. Het is de ideale eyecatcher of een goede manier om een heel andere beleving aan de ruimte te geven. Welke muur je kiest als accentmuur hangt af van het gewenste effect:

  • Achterste muur als accentmuur: Je trekt de ruimte naar je toe. Dat is een goede keuze wanneer je een lange kamer wat knusser wil maken. Het is geen aanrader wanneer je een ruimte niet optisch kleiner wil maken.
  • Een van de zijwanden als accentmuur: Je maakt de ruimte langer/groter.
  • Twee tegenover elkaar staande muren van hetzelfde behang voorzien: Je maakt de ruimte kleiner.
  • Behang op het plafond: Origineel, maar hou er rekening mee dat drukke patronen of donkere kleuren de ruimte veel lager doen lijken.

TIP: Hou ook rekening met de lichtinval bij het kiezen van een accentmuur. Weinig lichtinval zorgt voor een donkere sfeer waardoor een ruimte kleiner lijkt. Wil je het omgekeerde effect, dan kies je best voor behangpapier in een lichte kleur of met een subtiele print/structuur.

 

behangpapier living accentmuur

 

2. Durf te combineren

Niet alleen bij verven, maar ook bij behangen kiest men vaak voor een combinatie van verschillende kleuren of structuren. Voor een harmonieus resultaat kies je best voor een combinatie van toon-op-toon kleuren, maar natuurlijk is ook een combinatie van uitersten mogelijk.

Nog leuker is om te spelen met verschillende structuren. Zo bekom je een origineel en speels effect waarmee je jouw woonkamer de boost geeft die het nodig heeft.

 

behangpapier woonkamer combinatie

 

Behangwerken laten uitvoeren en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen en situatie? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij professionele behangers uit jouw regio via de offertepagina.