Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Barok behang: Stijlvol en trendy behang

Barok behang is tegenwoordig erg populair en daarom vind je het niet alleen terug in hotelkamers en oude landhuizen maar ook in moderne strak vormgegeven interieurs. Met Barok behang kun je warme accenten aanbrengen in een kamer en zorg je voor een gezellige sfeer.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Accenten aanbrengen in het interieur met Barok behang

Barok behang is esthetisch gezien vrij ‘druk’. Daarom kiezen veel mensen ervoor om accenten met dit behang aan te brengen op een enkele muur in plaats van de gehele ruimte ermee te voorzien. In een modern interieur met veel wit-tinten kan een warm donkergekleurd Barokbehang (van vinyl of textiel) voor het nodige contrast en diepte zorgen. In een klassiek interieur, met klassieke Franse meubelen bijvoorbeeld, komt Barok behang vanzelfsprekend ook goed tot zijn recht. Zeker wanneer de accessoires (met rijke ornamenten en versieringen) in harmonie zijn met de rest van het interieur.

 

barok behangpapier slaapkamer

Bij bovenstaande slaapkamer inrichting werd er gekozen voor rijkelijke kleuren en materialen zoals fluweel en goud. De eyecatcher van de ruimte is ongetwijfeld het prachtige behang met barokpatronen. Een bijpassende spiegel en bed einde maken het plaatje compleet.

 

accentmuur barok behang

He grote verschil tussen vroeger en nu is dat men Barok behang niet langer gaat gebruiken om alle muren te bekleden. Dit komt vaak bedrukkend over en dat willen we net vermijden in ons hedendaagse woongebeuren. Barok behang wordt nu dan ook meer gebruikt als een accent in de ruimte. Het kan dan gaan om slechts één wand, een strook of op een opvallende plaats zoals bij bovenstaande voorbeelden waarbij het barokbehang gebruikt werd om de tv-wand op te fleuren.

 

Kenmerken van Barok behangpapier

De Barok is een periode in de Europese geschiedenis (1575-1750) waarin kunstenaars en architecten bij het ontwerpen van gebouwen en voorwerpen veel gebruik maakten van weelderige vormen, versieringen en ornamenten. Daarom zie je op Barok behang vrij drukke grafische damastpatronen terug en allerlei symmetrische bloempatronen. Dit is typerend voor de Barokstijl.

 

Barok behang kopen: Bekende merken en winkels

Bijna alle bekende behang fabrikanten hebben barok behang in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan Graham & Brown, Arte en Wall & Deco. Maar de lijst met fabrikanten is in principe eindeloos. Je kunt barok behang in verschillende kwaliteiten krijgen (papier, vinyl, textiel, vlies).

barok behang kopen