Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Rauhfaserbehang: voordelen en prijs

Rauhfaserbehang is een van oorsprong Duits behangpapier op basis van houtvezel. Het staat staat gekend om zijn betaalbaarheid. De typische structuren lenen zich perfect voor een snelle make-over van je wanden. Lees meer over de voordelen en de prijs van Rauhfaserbehang.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

Wat betekent Rauhfaser?

De naam Rauhfaser verwijst naar de uitvinder van dit behangpapier. In 1864 vond Hugo Erfurt dit papierbehang op basis van houtvezels uit. Traditioneel gezien bestaat het uit twee lagen. De hoeveelheid en de grootte van de houtvezels bepalen de uiteindelijke structuur. Rauhfaser behang is goedkoop behang en kan makkelijk overschilderd worden. Het wordt nogal eens toegepast om muren snel een nieuw uitzicht te geven.

 

rauhfaserbehang in eenvoudige woonkamer

 

Voordelen & nadelen Rauhfaser

+ Goedkoop: dit behangpapier wordt gegeerd omwille van zijn betaalbaarheid. Bv.: een rol van 33 m (met een breedte van 52 cm) kost ongeveer 9 euro.

+ Overschilderbaar: het is zeer makkelijk overschilderbaar.

+ Ademend en vochtregulerend: het ademt goed

+ Geschikt voor een snelle make-over: je kan ze makkelijk overschilderen voor een nieuwe look

Niet afwasbaar: dit goedkope behangpapier kan je niet afwassen.

– Lastig verwijderen: wanneer eenmaal geschilderd, is het moeilijk te verwijderen.

 

Verschillende uitvoeringen

Het behang is te verkrijgen in verschillende structuren: grof, middel of fijn. Het is voornamelijk te verkrijgen in wit. Rauhfaser behang kan makkelijk diverse malen met latexverf overschilderd worden. Het wordt vaak op rollen van 15-30 meter geleverd. Hiermee behang je ongeveer 7,5 – 15 m2.

 

woonkamer met rauhfaserbehang

 

Aanbrengen van Rauhfaserbehang

Werk altijd in verschillende stappen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een uitgebreid stappenplan lees je ons artikel: Hoe behangen? Wij vatten alvast de belangrijkste tips hieronder samen.

 

Tip: geen zin om zelf al het werk te doen? Laat je muren dan behangen door een professionele behanger. Info en prijzen vind je hier.

 

Stap 1 : Voorbereiding

Dek de vloer en de meubels af. Verwijder oud behangpapier met lauw water en afwasmiddel. Laat de oplossing 10 minuten intrekken.

 

Stap 2 : Behang snijden en inlijmen

Snijd het behang op kamerhoogte. Leg ze omgekeerd op de behangtafel en breng de lijm aan.  Verdeel de lijm gelijkmatig.

 

Stap 3: Behang aanbrengen

De eerste hoek die je ziet, is de beste om te beginnen.  Als je wil dat het behang naadloos in elkaar overloopt, moet je ervoor zorgen dat de banen op 1 millimeter van elkaar zijn aangebracht

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten