Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Vliesbehang

Vliesbehang is makkelijk overschilderbaar en zorgt voor een stevige toplaag op je muren. Hierdoor is dit behangpapier ideaal om je ruimte een nieuwe look te geven. Het grootste voordeel is echter de snelle manier van plaatsen. Je brengt lijm aan op de muur in plaats van op het papier. Dat versnelt het behangproces enorm waardoor je veel tijd uitspaart. Lees hier meer over de verschillende soorten en het aanbrengen van vliesbehang.

Ga snel naar:  soortenvoordelenglasvezelbehangverwijderen

 

vliesbehang wit 220x300 Wat is vliesbehang?

Vliesbehang biedt een makkelijke en snelle oplossing voor het bekleden en renoveren van je muren in huis. Vliesbehang is de ideale ondergrond voor het schilderen van muren. Het vlies absorbeert de ideale hoeveelheid verf en voorkomt strepen. Dankzij vliesbehang hoef je minder verflagen aan te brengen.

Bovendien verstevigt het je muren en verstop je er oneffenheden of kleurverschillen mee. Een andere troef is dat vliesbehang gepleisterde muren beschermt tegen scheuren of krassen in het pleister. De veelzijdigheid van vliesbehang bezorgt dit soort behangpapier ook de naam snelbehang of renovatiebehang.

 

Soorten vliesbehang

Afhankelijk van de manier waarop je snelbehang wilt gebruiken, bestaan er verschillende soorten. Elke variant biedt een specifieke oplossing voor het vernieuwen of bekleden van muren binnenshuis.

 

Effen vliesbehang

Dit type behang heeft een effen en gladde structuur en is daarom erg populair. Effen vliesbehang is toepasbaar in elke ruimte en is makkelijk overschilderbaar. Ook heeft het een zeer lange levensduur en hoef je het nauwelijks te verwijderen wegens slijtage. Afhankelijk van de ondergrond zijn er twee soorten effen behang verkrijgbaar. Een stevige maar stuggere variant en een soepele en makkelijke bewerkbaar alternatief.

 

Gestructureerd vliesbehang

Deze soort lijkt op traditioneel behang maar biedt alle voordelen van vliesbehang. Hou je dus van een traditionele look maar wissel je graag af in kleur? Dan is dit behang voor je de perfecte oplossing. Een nieuwe verflaag en je bent klaar.

 

Decoratief vliesbehang

Decoratief behang is een variant op gestructureerd behang. Het grote verschil is dat dit behang al beschikt over een kleur of afbeelding. Je hoeft het dus niet af te werken met een verflaag. Het is vooral trendgebonden met tal van verschillende afbeeldingen en motieven.

Tip: een leuk idee is om een muur over te laten voor decoratief behang terwijl je de andere bekleed met effen vliesbehang. Op die manier creëer je een uniek effect in bijvoorbeeld je slaap- of woonkamer.

Ontdek hier vliesbehang met prachtige motieven in de webshop.

 

Diktes en kleuren

Vliesbehang is er in verschillende diktes en kleuren. Het is belangrijk op voorhand te bepalen welke dikte het meest geschikt is voor jouw muren. Een vakman kan je helpen kiezen in het uitgebreide aanbod. Hij adviseert je welke dikte nodig is voor jouw muren en staat je bij met kleuradvies.

Wit is de populairste kleur omdat je achteraf het behang kan schilderen met een kleur naar keuze. Wanneer je niet van plan bent om te schilderen, is er een breed keuzepalet aan verschillende kleuren. Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes:

 • Standaard (150 gr): de populairste keuze. Werkt scheurtjes en oneffenheden weg en blijft makkelijk in gebruik.
 • Dik behang (180 gr): vooral nuttig bij het renoveren van probleemmuren met veel scheuren en naden.
 • Dun behang (120 gr): ideaal om je muur voor te bereiden op een nieuwe verflaag.

Bekijk hier het aanbod renovatievlies in de webshop.

 

vliesbehang behangen

 

Voordelen van vliesbehang

Naast het snel aanbrengen van snelbehang, biedt het ook nog andere voordelen:

 • Snel: behangen met snelbehang gaat veel sneller dan bij traditioneel behang. Je smeert de lijm op de ondergrond en brengt vervolgens het vliesbehang aan.
 • Sterk: sterker dan traditioneel behangpapier door een opbouw met meerdere lagen.
 • Makkelijk te verwijderen: je trekt het behang makkelijk van de muren. De overblijvende vlieslaag opnieuw behangen of overschilderen doe je zonder problemen.
 • Krimpvrij: de bovenste laag van het vliesbehang heeft geen contact met de lijm. Hierdoor krimpt vliesbehang niet of nauwelijks.
 • Oneffenheden wegwerken: bij een muur met scheurtjes hoef je deze niet eerst weg te werken met plamuur. Als je het vliesbehang eroverheen plakt, zie je niets meer van de scheuren.
 • Geen behangtafel nodig: doordat je het behang niet moet insmeren met lijm, is een behangtafel overbodig.

 

Vliesbehang laten plaatsen? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offertedienst. Je ontvangt er vrijblijvend maximaal 3 offertes van behangprofessionals. Zij adviseren je welk vliesbehang nodig is voor jouw muren. Bovendien maken ze hun scherpste prijs op voor jouw behangwerken. Zo kan je prijzen vergelijken en de meest interessante optie eruit pikken. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% en je woning zit in een nieuw, fris jasje.

 

Vliesbehang of glasvezelbehang

Het verschil tussen vliesbehang en glasvezelbehang merk je aan het motief. Glasvezelbehang herken je altijd aan de typische ruitjesstructuur. In vergelijking met vliesbehang heeft dit behang echter praktisch een aantal nadelen. Zo is het moeilijker om glasvezelbehang te bevestigen en blijft het motief zichtbaar bij het schilderen. Het is ook niet de goedkoopste oplossing omdat het behang meer verf opneemt en je meerdere lagen moet aanbrengen voor een mooi resultaat.

 

Vliesbehang verwijderen

Vliespapier verwijderen is heel eenvoudig. Je trekt het baan per baan probleemloos van de muur. Hierdoor zijn er dus geen speciale technieken of een stoomapparaat nodig. Snelbehang verwijder je simpel met de volgende 2 stappen

 • Maak met een plamuurmes een hoek van het behang los.
 • Trek via de losse hoek het behang van de muur.

 

Vliespapier verwijderen is zo eenvoudig omdat het behang droog op de muur wordt aangebracht en alleen de onderlaag met de lijm op de muur in aanraking is gekomen. Zelf na een lange tijd trek je snelbehang makkelijk van de muren.

 

vliesbehang verwijderen