Behangpapier-info.nl

Glasvezelbehang verwijderen: Tips  en aandachtspunten

Glasvezelbehang verwijderen kan soms een lastige klus zijn. Het wordt geplaatst met hoogwaardige lijm en is één van de sterkste behangsoorten op de markt. Hoe je succesvol glasvezelbehang verwijdert of herwerkt kom je te weten in dit artikel.

 

Glasvezelbehang verwijderen met een stoommachine

Klassiek behangpapier wordt vaak verwijdert door middel van een stoommachine. Deze maakt de lijm wak en zorgt ervoor dat het papier snel loskomt. Heb je glasvezelbehang dat niet behandelt of licht geverfd is, dan kan je ook gebruiken van een stoommachine. Bij een te dikke verflaag zal de stoom niet aan de lijm kunnen waardoor het glasvezelbehang niet kan verwijdert worden.

 

Glasvezelbehang plakken – bezetten

Glasvezelbehang wordt geplaatst om een specifieke reden. Dit kan gaan over het verdoezelen vlekken tot kleine en grote oneffenheden. Is dit bij jou ook het geval dan kan je overwegen het glasvezelbehang te plakken of te bezetten. Je legt dan een nieuwe laag plaksel op het behang wat zorgt voor een effen muur die geen last heeft van putjes of vlekken. Kijk wel steeds of het glasvezelbehang stevig vast hangt en gebruik een kwalitatief product om te plakken of bezetten zoals Polyfilla Wandglad. Dit kan je openstrijken met een aluminium regel die alle gaatjes netjes vult.

glasvezelbehang plakken of plamuren

 

Glasvezelbehang aftrekken

Wanneer bovenstaande methodes geen optie zijn, blijft er slechts één mogelijkheid meer over: aftrekken of afkrabben. Dit is een karwei waar heel wat tijd en energie in zal kruipen waarbij veel afhangt van de ondergrond en de hoeveelheid gebruikte lijm. Na het verwijderen kunnen ook lijmresten op de wand hangen, deze kan je afkrabben of afschuren. Het voordeel van deze methode is dat je terug kan beginnen vanaf de oorspronkelijke bezetting!