Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behang in de slaapkamer: tips & inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor het behangen van je slaapkamer? In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn voor behang in de slaapkamer. Bekijk ook onze foto’s ter inspiratie.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Fotobehang in de slaapkamer

Geef je slaapkamer een extra touch dankzij fotobehang. Kies voor een accentmuur en trek de aandacht! Je kan globaal gezien kiezen tussen twee soorten fotobehang. Enerzijds is er fotobehang met beklijvende beelden van natuur of steden. Anderzijds kan je ook opteren om met fotobehang de illusie te creëren van bepaalde materiaalsoorten.

 

behang slaapkamer hout

In bovenstaand voorbeeld bootst het behang steigerhout na. Dankzij de hoge kwaliteit van het papier valt het niet onmiddellijk op dat het slechts gaat om behangpapier. Ideaal om een speciale sfeer te scheppen in de slaapkamer.

 

slaapkamer behang natuur

Met fotobehang van natuurbeelden kom je volledig tot rust. Hiermee lijkt het alsof je permanent zicht hebt op een mooi landschap. Je kan kiezen uit diverse landschappen met bossen, meren, bergen of woestijnen.

 

behang natuur bergen

In deze pittige slaapruimte waan je je zo in de Grand Canyon. De prachtige kleurschakeringen en de gloed van het opkomend zonlicht zijn de perfecte match om goedgeluimd op te staan.

 

fotobehang strand

Je kan er ook voor kiezen om je slaapkamer te hullen in een exotisch sfeertje om een vakantiesfeer op te roepen. Bovenstaand voorbeeld is een slaapkamer die je doet wegdromen naar zonnige oorden met parelwitte stranden. De doorlopende stijger zorgt bovendien voor een verruimend effect.

 

fotobehang New York

Laat de energie van een grootstad binnen in je slaapkamer met deze foto van de Brooklyn Bridge in New York. Bovenstaande slaapkamers werden behangen met fotobehang van het merk Komar.

Bekijk het aanbod fotobehang in de webshop.

 

Retrobehang in de slaapkamer

De jaren ’60 zijn helemaal terug. Vintage en retro zijn populair deze dagen. En dat zien we ook in het aanbod van behangpapier. Voor je slaapkamer kan je kiezen voor behang met een retrotintje. Kies voor een accentmuur en hul je kamer in dat extra tikkeltje sfeer. Retrobehang is te verkrijgen in  verschillende prints en kleuren.

Retrobehang slaapkamer

 

slaapkamer-retrobehang

Pasteltinten komen terug in veel retromotieven. En dat zien we ook in deze slaapkamer. Eenvoudig en toch pittig. Kies altijd voor één accentmuur. Door niet alle muren te behangen met prints vermijd je drukke kamers.

 

retrobehang kinderkamer

Kleurrijke retromotieven passen ook perfect in kinderkamers. Speels en stijlvol tegelijkertijd.

Bekijk het aanbod retrobehang in de webshop.

 

Vliesbehang in de slaapkamer

Vliesbehang is ideaal om te gebruiken op oneffen muren met scheurtjes of putten. Het is vliespapier waar een laag vinyl of papier is op aangebracht. Dit soort van behang heeft veel praktische voordelen. Dat wil niet zeggen dat het saai hoeft te zijn. Integendeel. Vliesbehang is hot. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden.

vliesbehang hout
Dit is behang met de look van steigerhout. Dankzij het vliesbehang op de accentmuur krijgt deze slaapkamer een excentrieke look zonder te overweldigen.

 

Vliesbehang-jeugdkamer

Vliesbehang is ook te verkrijgen met fotoprint. Deze jeugdkamer met behangpapier van Komar, barst van de energie dankzij de inspirerende sfeerfoto van Times Square.

 

Vliesbehang beton

Of je kan ook de stoere kant op met dit vliesbehang met betonlook van Piet Boon. Zonder dat het je al te veel moeite kost, zorgt dit behangpapier voor een industriële uitstraling. Het is makkelijk aan te brengen zonder behangtafel.

 

renovlies slaapkamer

Als je oneffen muren zonder al te veel moeite wil dekken en toch graag zelf een kleur aanbrengt, dan kan je kiezen voor renovlies behang. Renovatievlies is te verkrijgen in verschillende diktes. Vaak is het aanbrengen van één verflaag voldoende omdat de hechtingslaag al redelijk dik is. Dit overschilderbare behang is te verkrijgen in verschillende structuren. In bovenstaand voorbeeld is renovlies gebruikt van Erfurt.