Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Behang in de slaapkamer: tips & inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor het behangen van je slaapkamer? In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn voor behang in de slaapkamer. Bekijk ook onze foto’s ter inspiratie.

Behangpapier kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop

 

Fotobehang in de slaapkamer

behangpapier slaapkamer

 

Geef je slaapkamer een extra touch dankzij fotobehang. Kies voor een accentmuur en trek de aandacht! Je kan globaal gezien kiezen tussen twee soorten fotobehang. Enerzijds is er fotobehang met beklijvende beelden van natuur of steden. Anderzijds kan je ook opteren om met fotobehang de illusie te creëren van bepaalde materiaalsoorten. Een overzicht:

  • Sommige soorten behangpapier bootsen perfect andere materiaalsoorten na.  Wil je graag een een accentmuur met bakstenen, betonlook of steigerhout? De hoge kwaliteit van het papier valt moeilijk te onderscheiden van de echte materialen. Ideaal om een speciale sfeer te scheppen in de slaapkamer.
  • Met fotobehang van natuurbeelden kom je volledig tot rust. Zo lijkt het alsof je permanent zicht hebt op een mooi landschap. Je kan kiezen uit diverse landschappen met bossen, meren, bergen of woestijnen. Zelfs fotobehang met de Grand Canyon of het noorderlicht behoren tot de mogelijkheden.
  • Daarnaast kan je je slaapkamer ook hullen in een exotisch sfeertje zoals fotobehang met parelwitte stranden of een eindeloos ogende oceaan. Misschien zijn exotische tempels meer jou ding? Met fotobehang op maat kan je in een vingerknip naar andere oorden reizen.
  • Laat de energie van een grootstad binnen in je slaapkamer met een foto van de Brooklyn Bridge of Times Square in New York. Liever wegdromen bij de romantiek van Parijs? Dan hang je zo de Eiffeltoren in je eetkamer!

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Bekijk het aanbod fotobehang in de webshop.

 

Retrobehang in de slaapkamer

slaapkamer retrobehang

De jaren ’60 zijn helemaal terug. Vintage en retro zijn populair deze dagen. En dat zien we ook in het aanbod van behangpapier. Voor je slaapkamer kan je kiezen voor behang met een retrotintje. Kies voor een accentmuur en hul je kamer in dat extra tikkeltje sfeer.

Retrobehang is te verkrijgen in  verschillende prints en kleuren. Populair zijn pastelkleuren in retromotieven, eenvoudig maar toch pittig. Wil je je kamer graag opfleuren met retrobehang? Kies dan voor één accentmuur, anders wordt de kamer te druk! Wist je dat kleurrijke retromotieven ook perfect passen in kinderkamers? Speels en stijlvol tegelijkertijd..

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Bekijk het aanbod retrobehang in de webshop.

 

Vliesbehang in de slaapkamer

renovatievlies slaapkamer

Vliesbehang is ideaal om te gebruiken op oneffen muren met scheurtjes of putten. Het is vliespapier waar een laag vinyl of papier is op aangebracht. Dit soort van behang heeft veel praktische voordelen. Dat wil niet zeggen dat het saai hoeft te zijn. Integendeel. Vliesbehang is erg geliefd. Zo kan je makkelijk de stoere kant op met vliesbehang in betonlook. Zo heb je in een mum van tijd een industrieel interieur. Het is makkelijk aan te brengen zonder behangtafel en verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen en betonmotieven.

Bij renovaties is renovatievlies ideaal. Oneffen muren kan je zonder al te veel moeite dekken en met een kleur overschilderen.  Vaak is het aanbrengen van één verflaag voldoende omdat de hechtingslaag al redelijk dik is. Dit overschilderbare behang is te verkrijgen in verschillende structuren maar kan ook glad geplaatst worden.

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Bekijk het aanbod renovlies in de webshop