Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Keuken behang: tips & inspiratie

Je keuken behangen met behangpapier geeft je keuken een levendige uitstraling. Afwasbaar behang is ideaal voor de keuken. In dit artikel ontdek je tips met de verschillende mogelijkheden en vind je inspiratie in de voorbeeldfoto’s.

Behangwerken laten uitvoeren? Vraag hier tot 4 gratis offertes aan bij onze vakmannen.

 

Keuken behang op basis van glasvezel

Glasvezelbehang is ideaal voor in de keuken. Het is stootvast, heel erg duurzaam en bovendien is het waterwerend. Daarnaast is het ideaal om oneffen muren mee te behangen. Je kan het ook makkelijk verven. Glasvezelbehang is te verkrijgen in verschillende structuren.

 

Keuken behang Erfurt
© Erfurt

Erfurt is een merk van degelijk Duits behangpapier die glasvezelbehang in het gamma heeft. Het is enorm sterk en kan tot 25 jaar meegaan. Ben je de kleuren beu? Dan schilder je er gewoon een nieuwe kleur over. Gebruik altijd een kwalitatieve verf die waterafstotende eigenschappen bevat.

 

Erfurt keuken behang
© Erfurt

Laat je creativiteit de vrije loop. Je kan het behang verven in één egale kleur voor een overzichtelijke look. Maar waarom niet gebruik maken van verschillende kleuren? In dit voorbeeld worden verschillende tinten gecombineerd in een leuk motief. Overschilderbaar glasvezelbehang is verkrijgbaar in deze webshop.

 

Keuken behang met vinyllaag

Vinylbehang is van alle behangsoorten diegene die het beste water afstoot. Deze behangsoort is afgewerkt met een plasticlaag, waardoor vuil makkelijk afwasbaar is. Vinylbehang hoeft niet saai te zijn. Groovy Magnets bijvoorbeeld, heeft een gamma magneetbehang, afgewerkt met een vinyllaag. Ideaal om te gebruiken in de keuken. Je hangt er boodschappenlijstjes op en veegt er vlekken af in één beweging.

 

Magneetbehang keuken
© Groovy Magnets

Je kan kiezen uit verschillende soorten. In bovenstaand voorbeeld zie je het overschilderbare magneetbehang van Groovy Magnets. Kies zelf een kleur die je mooi vindt en verf rechtstreeks op het behang. Kies bij het verven altijd voor een kwaliteitsverf, om zeker te zijn dat de kleuren niet vervagen bij het reinigen.

 

Keuken behang vinyl krijtbord
© Groovy Magnets

Of waarom niet rechtstreeks op het behang schrijven? Bovenstaand voorbeeld is magneetbehang met krijtbordverf. Perfect voor jou, maar ook voor de kids. Je kan er handige lijstjes ophangen of krijttekeningen maken. Je kan het zo gek niet bedenken. Dankzij de vinyllaag is dit perfect afwasbaar.

 

Keuken behang magneetbehang
© Groovy Magnets

Ga voor deze leuke fotoprint met dieren. Kies een accentmuur en trek meteen de aandacht. Je keuken oogt onmiddellijk een pak creatiever en unieker. Dankzij de vinyllaag kan je vuil en vlekken makkelijk verwijderen.

 

Vliesbehang

Als laatste optie is er ook nog vliesbehang. Dit behang is makkelijk aan te brengen en heel gemakkelijk te schilderen. Het is populair omwille van het  gebruiksgemak. Verkrijgbaar in diverse varianten, met onder andere fotobehang, decoratieve prints of overschilderbaar behang. In de keuken komt vliesbehang mooi tot zijn recht.

Vliesbehang Erfurt
© Erfurt

 

Je kan vliesbehang reinigen als het nodig is, maar wees voorzichtig. Vliesbehang is dun. Gebruik dus een zachte vod.

 

Vliesbehang keuken Erfurt
© Erfurt

In bovenstaand voorbeeld is overschilderbaar behang van Erfurt gebruikt. Ga voor lichte pastelkleuren voor een frisse en hippe look zoals hierboven. Kies bij het verven voor kwaliteitsverf, zodanig dat het behang beter afwasbaar wordt.

Bekijk het volledige gamma behangpapier in de webshop.

 

Hippe spatwand in glas

Dit is geen behangpapier, maar het maakt wel indruk. Eurographics brengt deze leuke spatwanden uit glas op de markt. Ze vangen perfect vet en vuil van het fornuis op. Dankzij het glas zijn ze perfect afwasbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prints. Je keuken krijgt er onmiddellijk een pak meer uitstraling mee. Je plaatst ze gewoonweg achter je kookvuur.

Eurographics kitchenglass
© Eurographics