Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangpapier-info.nl Online advies & inspiratie over behangwerken
en de verschillende soorten behang.
header image
Behangpapier-info.nl

Keuken behang: tips & inspiratie

Je keuken behangen met behangpapier geeft je keuken een levendige uitstraling. Afwasbaar behang is ideaal voor de keuken. In dit artikel ontdek je tips met de verschillende mogelijkheden en vind je inspiratie in de voorbeeldfoto’s.

Behangwerken laten uitvoeren? Vraag hier tot 4 gratis offertes aan bij onze vakmannen.

 

Glasvezel behang in de keuken

behangpapier keuken

Glasvezelbehang is ideaal voor in de keuken. Het is stootvast, heel erg duurzaam en bovendien is het waterwerend. Daarnaast is het ideaal om oneffen muren mee te behangen. Je kan het ook makkelijk verven. Glasvezelbehang is te verkrijgen in verschillende structuren.

Een bekend merk is Erfurt. Het is een degelijk Duits behangpapier die glasvezelbehang in het gamma heeft. Het is enorm sterk en kan tot 25 jaar meegaan. Ben je de kleuren beu? Dan schilder je er gewoon een nieuwe kleur over. Gebruik altijd een kwalitatieve verf die waterafstotende eigenschappen bevat.

Laat je creativiteit de vrije loop. Je kan het behang verven in één egale kleur voor een overzichtelijke look. Maar waarom niet gebruik maken van verschillende kleuren? In dit voorbeeld worden verschillende tinten gecombineerd in een leuk motief. Overschilderbaar glasvezelbehang is verkrijgbaar in deze webshop.

Vinylbehang als behangpapier keuken

behangpapier keuken vinylbehang krijtbord

Vinylbehang is van alle behangsoorten diegene die het beste water afstoot. Deze behangsoort is afgewerkt met een plasticlaag, waardoor vuil makkelijk afwasbaar is. Vinylbehang hoeft niet saai te zijn. Groovy Magnets bijvoorbeeld, heeft een gamma magneetbehang, afgewerkt met een vinyllaag. Ideaal om te gebruiken in de keuken. Je hangt er boodschappenlijstjes op en veegt er vlekken af in één beweging.

 

Behangpapier keuken met vlies

vliesbehang keuken

Als laatste optie is er ook nog vliesbehang. Dit behang is makkelijk aan te brengen en heel gemakkelijk te schilderen. Het is populair omwille van het  gebruiksgemak. Verkrijgbaar in diverse varianten, met onder andere fotobehang, decoratieve prints of overschilderbaar behang.

In de keuken komt vliesbehang mooi tot zijn recht. Je kan vliesbehang reinigen als het nodig is, maar wees voorzichtig. Vliesbehang is dun. Gebruik dus een zachte vod.

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Bekijk het volledige aanbod in de webshop.

 

Hippe spatwand in glas

Dit is geen behangpapier, maar het maakt wel indruk. Eurographics brengt deze leuke spatwanden uit glas op de markt. Ze vangen perfect vet en vuil van het fornuis op. Dankzij het glas zijn ze perfect afwasbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prints. Je keuken krijgt er onmiddellijk een pak meer uitstraling mee. Je plaatst ze gewoonweg achter je kookvuur.

 

Offertes voor behangwerken ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van behangspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Ervaren vakspecialisten